Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Klomp wint opdracht cliëntenvervoer Alliade Heerenveen

Klomp Groepsvervoer uit Ede heeft de opdracht voor het cliëntenvervoer van Zorggroep Alliade uit Heerenveen gewonnen. Alliade is bekend van gehandicaptenorganisatie Talant. Het bod van Klomp was 9 procent lager dan het huidige contract. En het bod van huidig vervoerder Oenema/Witteveen kwam juist 10 procent hoger uit. De gunning van het cliëntenvervoer van Alliade betreft een contract van rond de 5 miljoen euro.

Het vervoer van alle gehandicapten wordt nu verzorgd door Taxi Oenema uit Heerenveen en Taxi Witteveen uit Lemmer. Zij maken op hun beurt gebruik van meerdere lokale taxibedrijven.

Ontslagaanvraag

Het contract betreft de periode 1-1-205 tot 1-1-2020. De opdracht gaat om het dagelijks vervoer van de 1500 cliënten van de zorginstelling. Bestuurder Andries van den Berg van FNV Bondgenoten heeft de eerste collectieve ontslagaanvraag van 25 chauffeurs in vaste dienst bij Taxi Oenema uit Heerenveen al binnen, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Doordat het hier gaat om een onderhandse aanbesteding aan Klomp Groepsvervoer is de zgn. OPOV regeling, die overgang van personeel regelt bij openbare aanbestedingen, niet van toepassing. Dat baart de vakbonden grote zorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “Klomp wint opdracht cliëntenvervoer Alliade Heerenveen”

Rob van den Hoven|20.06.14|12:28

Slechte zaak 9 procent lager…het draait steeds om geld…en maar bezuinigen…het mag allemaal niets meer kosten. Aanbesteding weg bij dat taxibedrijf hup 25 chauffeurs geen werk meer ! Naar kwaliteit wordt allang niet meer gekeken, echt niet.

Ton van Dalfsen|20.06.14|14:03

Jammer dat Klomp het heeft gewonnen. De huidige vervoerders maken tenminste gebruik van lokale bedrijven. die ook weer de vele ins en outs van de cliënten kennen. en ook vertrouwd is.

Arjen Ligt|20.06.14|14:41

9 procent lagere kwaliteit???? nee natuurlijk niet, goedkoop goedkoop goedkoop / besparen jongens en meisjes !!
Het is toch triest dat het altijd maar weer het geld op de 1e plaats komt?!
Een ondergrens stellen en dan vergelijken op kwaliteit !

wswland|21.06.14|20:35

Hoe je het ook wend of keert werkgevers zijn bezig in samenspraak met gemeenten banen vrij te maken voor de Participatiewet dit gaat ten koste van de nu huidige reguliere taxibanen kortom uw huidige contract word beëindigd dan kunt u na uw WW periode via de participatiewet met subsidie voor minder dan het minimum loon aan het werk mensen word wakker dit soort aanbestedings kunstjes zullen de komende tijd vaker over uw rug plaats gaan vinden.

Andries Pieterson|26.06.14|13:12

De meest toegepaste truc bij dit soort gunningen gaat idd over de ruggen van de chauffeurs: Dezen krijgen alleen betaald als ze iemand vervoeren. Bij een lege retourrit rijd de chauffeur dan in eigen tijd. En die chauffeurs pikken het dan omdat ze anders zonder werk komen te zitten.
En het is sowieso al heeeel bedenkelijk dat een bedrijf dat ver buiten de provincie zit een dergelijke aanbesteding wint.

Paul Dijkhuizen|26.06.14|14:47

Nog een paar jaar, en dan wint een albanees bedrijf dit soort aanbestedingen of een turks, of macedonisch of montenegrijns, of servisch etc. Die kunnen het nog véél goedkoper! Of het wordt een bedrijf dat met vrijwilligers werkt (bijv. ex-taxichauffeurs die in de WW zitten en op zo’n manier toch mooi kunnen blijven participeren op de arbeidsmarkt…) Tjee, wat zullen we dan een hoop geld besparen!

Paul Dijkhuizen|26.06.14|14:53

Wederom, waar blijven de bonden, het sociaal fonds, ROVER, etcetera etcetera… Dit soort uitwassen van de Europese aanbestedingen politiek moet nu eens een keer gestopt worden. Het is duidelijk dat dit meer kwaad dan goed doet (niets ten nadele van Klomp groepsvervoer, maar als de huidige vervoerder 10% met zijn prijs stijgt is het erg vreemd dat er een bedrijf is dat denkt het voor 19% minder te kunnen doen…)

Raba Ghall|18.07.14|13:27

Bonden zijn machteloos, ze kunnen vergaderen en gezellig koffie drinken, machtige werkgevers die hebben toch de regie in handen ….Den-Haag politiek/UWv doen gewoon mee het de uitvinders de molen Blijft draaien.
Aah dames en heren we zijn gewoon nummers modern slavernij.
gehoorzaam je niet Als chauffeur/se vlieg je E’ruit, 1000 goedkoop nieuw chauffeurs rollen uit de pijp van uitkering instanties klaar om jou werk over te nemen en tegelijker tijd is hij/zij de volgende slachtover .

Raba Ghall|18.07.14|13:30

Bonden zijn machteloos,ze kunnen wel gezellig koffie drinken,de machtige werkgevers die hebben toch de regie in handen ….Den-Haag politiek/UWv doen gewoon mee het de uitvinders de molen Blijft draaien.
Aah dames en heren we zijn gewoon nummers modern slavernij.
gehoorzaam je niet Als chauffeur/se vlieg je E’ruit, 1000 goedkoop nieuw chauffeurs rollen uit de pijp van uitkering instanties klaar om jou werk over te nemen en tegelijker tijd is hij/zij de volgende slachtover .

Klomp wint opdracht cliëntenvervoer Alliade Heerenveen | TaxiPro
Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Klomp wint opdracht cliëntenvervoer Alliade Heerenveen

Klomp Groepsvervoer uit Ede heeft de opdracht voor het cliëntenvervoer van Zorggroep Alliade uit Heerenveen gewonnen. Alliade is bekend van gehandicaptenorganisatie Talant. Het bod van Klomp was 9 procent lager dan het huidige contract. En het bod van huidig vervoerder Oenema/Witteveen kwam juist 10 procent hoger uit. De gunning van het cliëntenvervoer van Alliade betreft een contract van rond de 5 miljoen euro.

Het vervoer van alle gehandicapten wordt nu verzorgd door Taxi Oenema uit Heerenveen en Taxi Witteveen uit Lemmer. Zij maken op hun beurt gebruik van meerdere lokale taxibedrijven.

Ontslagaanvraag

Het contract betreft de periode 1-1-205 tot 1-1-2020. De opdracht gaat om het dagelijks vervoer van de 1500 cliënten van de zorginstelling. Bestuurder Andries van den Berg van FNV Bondgenoten heeft de eerste collectieve ontslagaanvraag van 25 chauffeurs in vaste dienst bij Taxi Oenema uit Heerenveen al binnen, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Doordat het hier gaat om een onderhandse aanbesteding aan Klomp Groepsvervoer is de zgn. OPOV regeling, die overgang van personeel regelt bij openbare aanbestedingen, niet van toepassing. Dat baart de vakbonden grote zorgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “Klomp wint opdracht cliëntenvervoer Alliade Heerenveen”

Rob van den Hoven|20.06.14|12:28

Slechte zaak 9 procent lager…het draait steeds om geld…en maar bezuinigen…het mag allemaal niets meer kosten. Aanbesteding weg bij dat taxibedrijf hup 25 chauffeurs geen werk meer ! Naar kwaliteit wordt allang niet meer gekeken, echt niet.

Ton van Dalfsen|20.06.14|14:03

Jammer dat Klomp het heeft gewonnen. De huidige vervoerders maken tenminste gebruik van lokale bedrijven. die ook weer de vele ins en outs van de cliënten kennen. en ook vertrouwd is.

Arjen Ligt|20.06.14|14:41

9 procent lagere kwaliteit???? nee natuurlijk niet, goedkoop goedkoop goedkoop / besparen jongens en meisjes !!
Het is toch triest dat het altijd maar weer het geld op de 1e plaats komt?!
Een ondergrens stellen en dan vergelijken op kwaliteit !

wswland|21.06.14|20:35

Hoe je het ook wend of keert werkgevers zijn bezig in samenspraak met gemeenten banen vrij te maken voor de Participatiewet dit gaat ten koste van de nu huidige reguliere taxibanen kortom uw huidige contract word beëindigd dan kunt u na uw WW periode via de participatiewet met subsidie voor minder dan het minimum loon aan het werk mensen word wakker dit soort aanbestedings kunstjes zullen de komende tijd vaker over uw rug plaats gaan vinden.

Andries Pieterson|26.06.14|13:12

De meest toegepaste truc bij dit soort gunningen gaat idd over de ruggen van de chauffeurs: Dezen krijgen alleen betaald als ze iemand vervoeren. Bij een lege retourrit rijd de chauffeur dan in eigen tijd. En die chauffeurs pikken het dan omdat ze anders zonder werk komen te zitten.
En het is sowieso al heeeel bedenkelijk dat een bedrijf dat ver buiten de provincie zit een dergelijke aanbesteding wint.

Paul Dijkhuizen|26.06.14|14:47

Nog een paar jaar, en dan wint een albanees bedrijf dit soort aanbestedingen of een turks, of macedonisch of montenegrijns, of servisch etc. Die kunnen het nog véél goedkoper! Of het wordt een bedrijf dat met vrijwilligers werkt (bijv. ex-taxichauffeurs die in de WW zitten en op zo’n manier toch mooi kunnen blijven participeren op de arbeidsmarkt…) Tjee, wat zullen we dan een hoop geld besparen!

Paul Dijkhuizen|26.06.14|14:53

Wederom, waar blijven de bonden, het sociaal fonds, ROVER, etcetera etcetera… Dit soort uitwassen van de Europese aanbestedingen politiek moet nu eens een keer gestopt worden. Het is duidelijk dat dit meer kwaad dan goed doet (niets ten nadele van Klomp groepsvervoer, maar als de huidige vervoerder 10% met zijn prijs stijgt is het erg vreemd dat er een bedrijf is dat denkt het voor 19% minder te kunnen doen…)

Raba Ghall|18.07.14|13:27

Bonden zijn machteloos, ze kunnen vergaderen en gezellig koffie drinken, machtige werkgevers die hebben toch de regie in handen ….Den-Haag politiek/UWv doen gewoon mee het de uitvinders de molen Blijft draaien.
Aah dames en heren we zijn gewoon nummers modern slavernij.
gehoorzaam je niet Als chauffeur/se vlieg je E’ruit, 1000 goedkoop nieuw chauffeurs rollen uit de pijp van uitkering instanties klaar om jou werk over te nemen en tegelijker tijd is hij/zij de volgende slachtover .

Raba Ghall|18.07.14|13:30

Bonden zijn machteloos,ze kunnen wel gezellig koffie drinken,de machtige werkgevers die hebben toch de regie in handen ….Den-Haag politiek/UWv doen gewoon mee het de uitvinders de molen Blijft draaien.
Aah dames en heren we zijn gewoon nummers modern slavernij.
gehoorzaam je niet Als chauffeur/se vlieg je E’ruit, 1000 goedkoop nieuw chauffeurs rollen uit de pijp van uitkering instanties klaar om jou werk over te nemen en tegelijker tijd is hij/zij de volgende slachtover .