DVG, franchisenemers, taxibedrijven, Taxi Kaijer, Taxi Trom, Taxicentrale West-Friesland

DVG wint aanbesteding vervoer dagbesteding Leekerweide

DVG gaat het cliëntenvervoer voor de dagbesteding van Leekerweide verzorgen. Daartoe hebben Leekerweide uit Wognum en DVG Personenvervoer een vervoersovereenkomst getekend. De overeenkomst gaat half juli in en betreft het vervoer van cliënten van Leekerweide van hun woning naar de dagbesteding en terug. De overeenkomst heeft een looptijd van 3 jaar en kan door Leekerweide twee maal met een jaar verlengd worden.

Uit de aanbesteding is DVG  als beste partij naar voren gekomen, omdat zij qua kosten, planning en duurzaamheid als beste uit de bus kwamen. DVG-franchisenemers Taxi Kaijer, Taxi Tromp en Taxicentrale West-Friesland gaan vanaf donderdag 17 juli a.s. de cliënten van Leekerweide naar de plaats van bestemming brengen.

Kostenreductie

Leekerweide biedt ondersteuning bij wonen, werken, dagbesteding, thuiszorg, opvang en ambulante hulpverlening aan ruim 800 cliënten met een verstandelijke beperking. De verzorgingsregio bestrijkt West-Friesland.

Aanleiding voor de aanbesteding van het vervoer is de beslissing van de overheid om de tarieven voor vervoer drastisch te verlagen. Daardoor kan het vervoer van cliënten niet meer betaald worden vanuit het beschikbare budget.

Aanbesteding

Het doel van de aanbesteding was dan ook het selecteren van een vervoerder die in staat is om als partner van en in samenwerking met Leekerweide het cliëntenvervoer op een kwalitatief hoogwaardige manier uit te voeren en die bovendien een actieve rol kan spelen in het reduceren van de kosten. In DVG heeft Leekerweide deze partner gevonden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.