schoolvervoer, schooltaxi, leerlingenvervoer

Noodmaatregel leerlingenvervoer Gorinchem door rechtszaak

De gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Giessenlanden, Molenwaard en Zederik kunnen wegens een rechtszaak geen nieuw contract voor twee jaar afsluiten voor het leerlingenvervoer. Als noodmaatregel is nu een contract voor de eerste helft van het nieuwe schooljaar aangegaan met de vervoerders. 

DVG heeft de zaak aangespannen. Het vervoersbedrijf had slechts één van de zeven percelen gewonnen. Dat komt volgens DVG omdat er een gebrek aan transparantie vanuit de gemeente zou zijn, waardoor de concurrentie lagere tarieven zou hebben geoffreerd.

Aanbestedingsprocedure

DVG wil dat de aanbestedingsprocedure wordt overgedaan. Op 20 augustus doet de rechter in Dordrecht uitspraak. Omdat veel scholen dan al weer open zijn, waren de gemeenten genoodzaakt om een tijdelijk contact met vervoersbedrijven af te sluiten.

DVG is bij deze tijdelijke oplossing uitgesloten door de gemeenten, meldt het Kompas.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Noodmaatregel leerlingenvervoer Gorinchem door rechtszaak”

Ton van Dalfsen|13.08.14|11:56

Wie had de andere percelen gegund gekregen ?