rolstoeltaxi, regiotaxi

Politiek protest tegen miljoenenbezuiniging Regiotaxi Brabant

rolstoeltaxi, regiotaxi

Het plan van de provincie Noord-Brabant om 2,5 miljoen euro te bezuinigen op de Regiotaxi is slecht gevallen bij de wethouders en reizigersorganisaties. Het is volgens hen onverantwoord om zomaar 33% van het budget te schrappen, want de gevolgen van de plannen zijn nauwelijks onderzocht. Wethouders van onder meer Den Bosch, Tilburg en Breda hebben bezwaar aangetekend tegen het plan van de provincie.

“De leefbaarheid van kernen en wijken kan hierdoor in het gedrang komen. Gemeenten kunnen daarboven worden geconfronteerd met extra kosten voor halteverplaatsingen”, zo leggen zij uit in een brief gericht die is gericht aan Provinciale Staten.

Regiotaxi

De overeenkomst van de provincie met de gemeenten voor de Regiotaxi loopt tot eind volgend jaar. Momenteel trekt de provincie daar 7,5 miljoen euro voor uit, maar zij wil dat bedrag vanwege bezuinigingen terugschroeven. De provincie wil dat het normale bus- en treinvervoer een groot deel van de huidige reizigers van de Regiotaxi opvangt.

In totaal wil de provincie in 2018 nog maar vijf miljoen aan de Regiotaxi uitgeven. Dat geld is voor Brabanders die de taxi écht nodig hebben voor lokaal vervoer, omdat er bijvoorbeeld geen normale buslijn is.

Besluit

Maar de politici dringen er bij de Statencommissie Mobiliteit en Financiën bij aan om bij Gedeputeerde Staten aan te dringen het besluit voorlopig in te trekken tot er meer zekerheid is over de kosten, meldt Omroep Brabant.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Politiek protest tegen miljoenenbezuiniging Regiotaxi Brabant”

Paul Dijkhuizen|22.08.14|11:22

De gedeputeerde, de heer Van Heugten wil liever buurtbussen, het liefst nog verzorgd door vrijwilligers… zie http://www.taxipro.nl/contractvervoer/2014/07/17/evaluatie-regiotaxi-goede-maar-dure-vorm-van-ov/