LeerlingenVervoer, taxi

Noot wint aanbesteding leerlingenvervoer Renkum

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum heeft het leerlingenvervoer voor de komende twee jaar gegund aan Noot Personenvervoer uit Ede. Dit nieuwe schooljaar vervoert Noot alle 130 leerlingen met een ‘taxi’ vervoersindicatie naar scholen in de regio. Het gaat om scholen in de plaatsen Ede, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn, Brummen, Doorn, Veenendaal en Nijmegen.

Het leerlingenvervoer werd in april openbaar aanbesteed, waarop zes bedrijven zich inschreven. Noot Personenvervoer kwam hierbij volgens de gemeente als beste uit de bus.

Vervoersplan

Het college beoordeelde naast de prijs ook op de kwaliteit van het vervoersplan. “Niet alleen viel Noot op door de bijzonder kindgerichte benadering, maar ook vanwege de wijze waarop zij de ouders bij het vervoer betrekken”, meldt de gemeente.

“Zo kunnen ouders op verzoek meereizen om zelf te ervaren hoe het leerlingenvervoer in de praktijk werkt. En bovendien krijgen zij toegang tot een webapplicatie om real time te kunnen volgen waar het busje met hun kind zich op de route bevindt. Tot slot houdt het bedrijf jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek.”

Groengas

Noot Personenvervoer scoorde extra goed op het onderdeel ‘duurzaamheid’, omdat ten minste 30% van de taxibusjes op groengas rijdt. De gemeente denkt met Noot mee over een gezamenlijke pilot voor elektrisch rolstoelvervoer.

Voor de uitvoering van dit contract worden afspraken gemaakt over banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Noot werkt samen met sociale werkvoorziening Permar in de onderneming Pertax BV en verzorgt de opleiding tot chauffeur personenvervoer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.