OrangeGas, Regiotaxi, BIOS-Groep, Gelderland

Gemeenten Rivierland krijgen tot 2019 geld voor Regiotaxi

De gemeenten in de regio Rivierenland krijgen de komende vijf jaar nog geld van de provincie voor de Regiotaxi. Voor de periode na 2019 moeten de gemeenten zelf een oplossing vinden. Hoe ze dat gaan doen en tegen welke kosten, is nu nog niet duidelijk.

De tien gemeenten van de Regio Rivierenland krijgen van de provincie weliswaar tot die datum 1,2 miljoen euro per jaar voor het betalen van ritten voor inwoners op basis van de WMO-vergoeding die daarvoor staat.

Vergoeding

Voorwaarde voor die vergoeding is echter wel dat de gemeenten in dit gebied voor eind 2014 een overeenkomst tekenen met het provinciebestuur over de Regiotaxi. Anders krijgen ze vanaf 2017 niets, meldt de Gelderlander.

Onlangs maakte de provincie Gelderland bekend dat voor de regio’s Achterhoek, Rivierenland, Stedendriehoek en De Vallei een nieuwe aanbesteding wordt uitgeschreven. Het aantal ritten was door alle bezuinigingen substantieel lager dan verwacht, waardoor de vervoer verlies leed op de ritten.

Lees ook: Contract Regiotaxi Gelderland en WdK beëindigd in 4 regio’s

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.