PZN wint aanbesteding regiotaxi Den Bosch

Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) heeft de aanbesteding voor de regiotaxi in Oost-Brabant gewonnen. Het contract gaat in op 1 januari 2015. “Wij hebben met succes het contract weten te verdedigen”, licht PZN-directeur Willem de Jong toe. Er hadden negen partijen ingeschreven op deze aanbesteding.

Het gaat om de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught, Schijndel, Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel, Heusden, en in samenwerking met de provincie Noord-Brabant.

Contract

“De overeenkomst gaat in op 1 januari 2015 voor 4 jaar. Daarna kan het contract nog 2 maal met maximaal 2 jaar en minimaal 1 jaar verlengd worden. PZN heeft dus maximaal 8 jaar dit contract”, licht PZN-directeur Willem de Jong toe.

De taxibedrijven van Alebeek en de Meierij gaan de uitvoering verzorgen. De Jong: “Deze bedrijven voeren dit nu ook uit. Maar de huidige bedrijven De Hart, Van Kampen en Van Nunen doen niet meer mee in het nieuwe contract.”

Kwaliteit

Er zijn verder vrijwel geen wijzigingen ten opzichte van het huidige service-niveau. “De huidige vereiste service is al van een hoog niveau en wordt goed gewaardeerd. Dus PZN zal deze minimaal handhaven. Het bestek legt de lat niet hoger”, vertelt De Jong.

Wel zal PZN in het begin van 2015 een Taxipoint plaatsen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. En via een digitaal portaal kan de klant inzage krijgen in de ritgegevens (voorjaar 2015). Ook kunnen de begeleiders van klanten via dat portaal de locatie van de taxi volgen.

Klachtafhandeling

“En onze klantenservice gaat extra nazorg doen bij de afhandeling van de klachten. Per dag worden 10 klanten gebeld met vragen over hun reiservaringen om zodoende de service steeds verdere te verbeteren”, aldus De Jong.

In Noord-Brabant werken de betreffende gemeenten samen ten aanzien van de regiotaxi. Dit op basis van een samenwerkingsovereenkomst. Hierbij draagt de provincie zorg voor een openbaar aanbod van deur tot deur als aanvulling op het lijngebonden OV.

Wmo

De gemeenten en provincie bekostigen het vervoer van personen met de vervoersvoorziening op basis van de Wmo.

Sinds maart 2009 heeft de opdrachtgever één contract met een marktpartij voor de uitvoering van de regiotaxi. Naast het rijden van de ritten is deze leverancier ook verantwoordelijk voor het regisseren van de dienstverlening (regierol). Dat houdt in dat PZN ook onder andere de ritreservering, ritplanning en de klachtenafhandeling voor haar rekening neemt.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.