stadswacht, parkeerboete

Parkeerboete toch ingetrokken voor taxi die op klant wachtte

Een parkeerboete die een Utrechtse taxichauffeur kreeg omdat hij op een klant stond te wachten, is uiteindelijk toch verscheurd door de gemeente. De taxichauffeur wachtte op de 94-jarige klant die slecht ter been is en een rollator gebruikt, toen hij van een overijverige parkeerwachter een bon kreeg omdat hij geen parkeerkaartje had. Maar de bekeuring wordt nu onder dreiging van een rechtszaak toch ingetrokken.

De taxichauffeur maakte al eerder bezwaar tegen de boete. Hij stond immers helemaal niet geparkeerd, maar op een klant te wachten. Maar dat werd in eerste instantie niet ontvankelijk verklaard, waarop hij naar de rechter stapte.

Boete

Over het hoe en waarom de bon nu toch ingetrokken is, dat is volgens de chauffeur niet helemaal duidelijk. Hij heeft bij de gemeente nadere informatie opgevraagd. Maar een ambtenaar gaf aan dat het niet meer mogelijk was om na te gaan waarom de boete was opgelegd. De gemeente gaf ook aan het griffiegeld te willen betalen.

“Waarom ze nu opeens zo flexibel zijn snap ik niet,” zegt chauffeur Vincent Leek in het AD. De parkeerwacht die de boete had opgelegd was onvindbaar, kreeg Leek als antwoord. “Eerst hadden ze foto’s van mijn kenteken. Nu is dat onvindbaar. De boa zou er ook niet meer werken. Ik weet niet wat ik moet geloven.”

Bezwaar

Het oorspronkelijke bezwaar werd door de gemeente gewoon opzij gelegd. De controleur bleef bij zijn verklaring dat Leek ‘meer dan tien minuten’ op de parkeerplaats had gestaan en dat hij ‘geen klant in had zien stappen’. Terwijl drie mensen dat anders hadden gezien.

In de uitspraak op zijn bezwaarschrift hield de gemeente Utrecht vast aan het opleggen van de boete. Het is een ‘objectieve belasting’ op een ‘gefiscaliseerde parkeerplaats’. ‘Bij objectieve belastingen zou volgens de gemeente geen ruimte zijn voor persoonlijke omstandigheden.’ Maar na dreiging van een rechtszaak is de boete toch ingetrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Parkeerboete toch ingetrokken voor taxi die op klant wachtte”

Rodney Barten|17.12.14|11:18

En zo houd iedereen elkaar toch weer lekker aan het werk!

Pedro|18.12.14|09:47

Die BOA’s dat is me toch ook wat. Ze worden opgeleid maar of het aankomt?

Ton van Dalfsen|18.12.14|14:42

Hmm, Heb ook eens een bekeuring gehad van een BOA in Rotterdam. En wat denk je waarvoor ? Even je ogen sluiten als je geparkeerd staat te wachten. Volgens het artikel van de wet mag je niet in een auto slapen als hij daarvoor niet is ingericht. Dus Nooit je ogen dicht doen op de taxistandplaats. Je riskeert een vette bekeuring van € 140

Ton van Dalfsen|18.12.14|14:48

Nederland heeft teveel regelgeving. Is nog niet zo gek dat we de VOC mentaliteit niet meer hebben omdat Nederland als enige land teveel regeltjes heeft

Rodney Barten|18.12.14|21:45

@ Ton: Volgende keer een matrasje meenemen en zeggen dat het een camper is:)

Parkeerboete toch ingetrokken voor taxi die op klant wachtte | TaxiPro
stadswacht, parkeerboete

Parkeerboete toch ingetrokken voor taxi die op klant wachtte

Een parkeerboete die een Utrechtse taxichauffeur kreeg omdat hij op een klant stond te wachten, is uiteindelijk toch verscheurd door de gemeente. De taxichauffeur wachtte op de 94-jarige klant die slecht ter been is en een rollator gebruikt, toen hij van een overijverige parkeerwachter een bon kreeg omdat hij geen parkeerkaartje had. Maar de bekeuring wordt nu onder dreiging van een rechtszaak toch ingetrokken.

De taxichauffeur maakte al eerder bezwaar tegen de boete. Hij stond immers helemaal niet geparkeerd, maar op een klant te wachten. Maar dat werd in eerste instantie niet ontvankelijk verklaard, waarop hij naar de rechter stapte.

Boete

Over het hoe en waarom de bon nu toch ingetrokken is, dat is volgens de chauffeur niet helemaal duidelijk. Hij heeft bij de gemeente nadere informatie opgevraagd. Maar een ambtenaar gaf aan dat het niet meer mogelijk was om na te gaan waarom de boete was opgelegd. De gemeente gaf ook aan het griffiegeld te willen betalen.

“Waarom ze nu opeens zo flexibel zijn snap ik niet,” zegt chauffeur Vincent Leek in het AD. De parkeerwacht die de boete had opgelegd was onvindbaar, kreeg Leek als antwoord. “Eerst hadden ze foto’s van mijn kenteken. Nu is dat onvindbaar. De boa zou er ook niet meer werken. Ik weet niet wat ik moet geloven.”

Bezwaar

Het oorspronkelijke bezwaar werd door de gemeente gewoon opzij gelegd. De controleur bleef bij zijn verklaring dat Leek ‘meer dan tien minuten’ op de parkeerplaats had gestaan en dat hij ‘geen klant in had zien stappen’. Terwijl drie mensen dat anders hadden gezien.

In de uitspraak op zijn bezwaarschrift hield de gemeente Utrecht vast aan het opleggen van de boete. Het is een ‘objectieve belasting’ op een ‘gefiscaliseerde parkeerplaats’. ‘Bij objectieve belastingen zou volgens de gemeente geen ruimte zijn voor persoonlijke omstandigheden.’ Maar na dreiging van een rechtszaak is de boete toch ingetrokken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Parkeerboete toch ingetrokken voor taxi die op klant wachtte”

Rodney Barten|17.12.14|11:18

En zo houd iedereen elkaar toch weer lekker aan het werk!

Pedro|18.12.14|09:47

Die BOA’s dat is me toch ook wat. Ze worden opgeleid maar of het aankomt?

Ton van Dalfsen|18.12.14|14:42

Hmm, Heb ook eens een bekeuring gehad van een BOA in Rotterdam. En wat denk je waarvoor ? Even je ogen sluiten als je geparkeerd staat te wachten. Volgens het artikel van de wet mag je niet in een auto slapen als hij daarvoor niet is ingericht. Dus Nooit je ogen dicht doen op de taxistandplaats. Je riskeert een vette bekeuring van € 140

Ton van Dalfsen|18.12.14|14:48

Nederland heeft teveel regelgeving. Is nog niet zo gek dat we de VOC mentaliteit niet meer hebben omdat Nederland als enige land teveel regeltjes heeft

Rodney Barten|18.12.14|21:45

@ Ton: Volgende keer een matrasje meenemen en zeggen dat het een camper is:)