taxibord, daklicht, taxi

Curator vervoersbedrijf SVL eist 2,1 miljoen van zorginstelling

De curator van het failliete vervoersbedrijf SVL uit Nuth eist 2,1 miljoen van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). De stichting zou zonder goede juridische reden de samenwerking vóór het einde van de contracttermijn opgezegd hebben. Daardoor ontstond er forse schade voor het taxibedrijf. Volgens de curator is SGL daarvoor verantwoordelijk.

Merkwaardig in deze zaak is dat de stichting juist verantwoordelijk was voor de oprichting van SVL, dat voor SGL-cliënten vervoerde. Persoonlijk wantrouwen tussen bestuurders van de twee bedrijven was voor SGL reden om met SVL te breken, meldt 1Limburg. Daardoor ging de vervoerder failliet.

Tegenvordering

SGL meldt vertrouwen te hebben in de uitkomst van de rechtszaak. Ook heeft het een tegenvordering van 2,2 miljoen euro ingediend. Dat zou de stichting nog tegoed hebben.

Saillant is dat SVL twee jaar geleden zelf het faillissement van SGL aanvroeg omdat de rekening niet betaald werd. Volgens taxibedrijf SVL had SGL nog een rekening openstaan van bijna 1 miljoen euro. SVL weigerde wegens de betalingsachterstand nog taxiritten te maken voor SGL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Curator vervoersbedrijf SVL eist 2,1 miljoen van zorginstelling”

Henk Mullem|18.01.15|14:29

volgens mij verwijt hier de pot de ketel dat die zwart is maar wie is de pot en wie is de ketel??????????????
gr Henk

Curator vervoersbedrijf SVL eist 2,1 miljoen van zorginstelling | TaxiPro
taxibord, daklicht, taxi

Curator vervoersbedrijf SVL eist 2,1 miljoen van zorginstelling

De curator van het failliete vervoersbedrijf SVL uit Nuth eist 2,1 miljoen van de Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). De stichting zou zonder goede juridische reden de samenwerking vóór het einde van de contracttermijn opgezegd hebben. Daardoor ontstond er forse schade voor het taxibedrijf. Volgens de curator is SGL daarvoor verantwoordelijk.

Merkwaardig in deze zaak is dat de stichting juist verantwoordelijk was voor de oprichting van SVL, dat voor SGL-cliënten vervoerde. Persoonlijk wantrouwen tussen bestuurders van de twee bedrijven was voor SGL reden om met SVL te breken, meldt 1Limburg. Daardoor ging de vervoerder failliet.

Tegenvordering

SGL meldt vertrouwen te hebben in de uitkomst van de rechtszaak. Ook heeft het een tegenvordering van 2,2 miljoen euro ingediend. Dat zou de stichting nog tegoed hebben.

Saillant is dat SVL twee jaar geleden zelf het faillissement van SGL aanvroeg omdat de rekening niet betaald werd. Volgens taxibedrijf SVL had SGL nog een rekening openstaan van bijna 1 miljoen euro. SVL weigerde wegens de betalingsachterstand nog taxiritten te maken voor SGL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Curator vervoersbedrijf SVL eist 2,1 miljoen van zorginstelling”

Henk Mullem|18.01.15|14:29

volgens mij verwijt hier de pot de ketel dat die zwart is maar wie is de pot en wie is de ketel??????????????
gr Henk