regiotaxi, gelderland, groengas

Aanbesteding Regiotaxi Gelderland naar Noot, DVG en Connexxion

De aanbesteding voor de Regiotaxi Gelderland 2015-2016 is gewonnen door Noot Personenvervoer, De Vier Gewesten en Connexxion. De contracten beginnen op 1 juli 2015 en hebben een looptijd van 1,5 jaar (tot en met 31 december 2016). Dat betekent dat huidige vervoerder Willemsen de Koning naast de opdracht grijpt.

Perceel 1 (Achterhoek) gaat naar Noot, percelen 2 en 3 (De Vallei en Rivierenland) naar DVG en perceel 4 (Driesteden gebied) naar Connexxion. Het gaat om een voorlopige gunning. Dat betekent dat er nog bezwaar kan worden gemaakt door verliezende partijen.

Aanbesteding

De Regiotaxi Gelderland is opnieuw aanbesteed vanwege het conflict van de provincie Gelderland met Willemsen de Koning. Onder meer vanwege diverse bezuinigingsmaatregelen bleef het aantal ritten achter bij de prognose. WdK wilde dat de provincie hiervoor compensatie zou uitkeren.

De provincie gaf Willemsen de Koning ruim 1 miljoen euro voorschot in afwachting van de rechtszaak. Deze werd echter verloren door WdK, waardoor dit geld terug moet naar de provincie.

Malussen

Ook moet het taxibedrijf diverse contractuele boetes betalen omdat beloofde prestaties niet nageleefd zijn. Dat bedroeg onlangs al 241.000 euro voor het schenden van de duurzaamheidsverplichting. 131.000 euro wegens onvoldoende inzet van lagevloer minibussen. 7.000 euro wegens gegronde klachten. En 777.000 euro voor het niet behalen van de servicegraad.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Aanbesteding Regiotaxi Gelderland naar Noot, DVG en Connexxion”

Bert Doorn|05.02.15|14:50

Het aantal ritten in Salland blijft ook drastisch achter. Gaat WDK deze ook teruggeven? Zo blijft er niets over. Bolderman kan zijn tent wel sluiten op deze manier.
Zo ben je in een jaar tijd van heel groot verworden tot een kleintje…

Herman Harbeek|05.02.15|17:21

WdK NIETS..Goh wat jammer nu weer!

Wilco Siebelink|11.02.15|10:49

Das heel snel gegaan vorige week aanbesteding uitgeschreven ( wdk mocht niet eens mee doen van de provincie en das volgens mij niet geheel volgens de regels van het aanbesteden) en nu al bekent wie het gaat doen,terwijl een normale procedure een maand of 2 a 3 duurt……..