Groengas, voertuig, Willemsen, de Koning, CNG, taxi, taxibedrijf

Provincie Gelderland: contract Regiotaxi is met Willemsen de Koning BV

De provincie Gelderland heeft een kort geding aangespannen tegen Willemsen de Koning om het taxibedrijf te sommeren gewoon het Regiotaxi-vervoer uit te voeren. “Wij hebben een contract met Willemsen de Koning BV. Dus ook als zij faillissement aanvragen voor hun dochterbedrijven, blijft Willemsen de Koning gewoon verantwoordelijk om het contract na te komen”, laat de woordvoerder van de provincie Gelderland weten.

Het kort geding dient woensdagochtend voor de rechtbank in Arnhem. “Tot er een uitspraak is doen we er alles aan om het vervoer voor de meest zwakke groepen gewoon doorgang te laten vinden”, zegt de woordvoerder. “We hebben andere taxibedrijven ingeschakeld om bijvoorbeeld de ritten van rolstoelers, visueel gehandicapten en ziekenhuis-ritten te laten doen.”

Regiotaxi

De provincie is onaangenaam verrast door het bericht van WdK om per direct te stoppen met het Regiotaxivervoer. “We volgen de uitspraak van de rechter. Die heeft geoordeeld dat Willemsen de Koning de voorschotten en de malussen moet betalen. Het gaat om een bedrag van 3,3 miljoen euro. Die kunnen we hen volgens de aanbestedingsregels niet kwijtschelden. Want ook al zouden we dat willen, dan kom je in de buurt van ongeoorloofde staatssteun.”

Bart Pals

Lees ook: Willemsen de Koning-dochters vragen faillissement aan wegens Regiotaxi Gelderland

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Provincie Gelderland: contract Regiotaxi is met Willemsen de Koning BV”

Bert Doorn|11.02.15|06:02

Dat gaat nog gevolgen hebben voor de rest van het bedrijf! Het contract is met WDK, ook al gaat het om dochterondernemingen.
En dan te bedenken dat de regiotaxi Salland ook al meer dan 30% minder ritten oplevert dan opgegeven… En zo zijn de chauffeurs die van TCR naar WDK zijn gegaan van de regen in de drup terecht gekomen!