schooltaxi, leerlingenvervoer

Alleen nog ov-vergoeding voor Drutense vso-leerlingen

schooltaxi, leerlingenvervoer

Leerlingen uit de gemeente Druten met een beperking die naar het voortgezet speciaal onderwijs gaan (vso), hebben voortaan geen recht meer op leerlingenvervoer per taxi. Zij krijgen de eerste twee jaar alleen nog een vergoeding op basis van de kosten van het reguliere openbaar vervoer, zo heeft het gemeentebestuur besloten. 

Indien leerlingen geacht worden om zelfstandig met het openbaar vervoer te kunnen gaan, krijgen ze zelfs daar geen vergoeding meer voor. Dat is voortaan de verantwoordelijkheid van de ouders.

Leerlingenvervoer

Volgens nieuwe regels hebben jongeren met een handicap, die de overstap maken naar het voortgezet speciaal onderwijs, geen recht meer op leerlingenvervoer. Tenzij de beperking van zulke aard is dat het niet mogelijk is om zelfstandig naar school te reizen.

Ook hoogbegaafde leerlingen uit de gemeente Druten hebben voortaan geen recht meer op leerlingenvervoer als ze naar een speciale (deeltijd)klas gaan, zo meldt de Gelderlander.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Alleen nog ov-vergoeding voor Drutense vso-leerlingen”

Paul Dijkhuizen|12.03.15|14:38

Begrijp ik het nu goed? Een leerling die afhankelijk is van een taxi krijgt een vergoeding voor het reguliere OV, een leerling die met het gewone OV kan krijgt geen vergoeding meer..? Wie verzint zoiets?