eerlingenvervoer, schoolvervoer, taxi, taxibus

Leerlingen VSO Wijchen voortaan met bus in plaats van taxi

eerlingenvervoer, schoolvervoer, taxi, taxibus

Leerlingen uit Wijchen die het voortgezet speciaal onderwijs volgen en nu nog met een taxi vervoerd worden, moeten straks als proef gebruikmaken van het openbaar vervoer. Is de proef succesvol, gaan straks in principe alle vso-leerlingen met bus of trein naar school. Alleen als leerlingen niet in staat zijn om gebruik te maken van het ov, hebben ze nog recht op taxivervoer.

De gemeente hoopt met het nieuwe beleid de besparen op de kosten van het leerlingenvervoer. Dat kost nu nog zo’n 3.000 euro per leerling per jaar. Ook hoopt de gemeente dat leerlingen zelfstandiger worden.

Begeleiden

Vrijwillilgers zullen de jongeren begeleiden als ze in de bus of trein zitten. In eerste instantie gaan studenten van de HAN de leerlingen begeleiden. Op den duur wil Wijchen hiervoor ook mensen met een uitkering inzetten, die op deze manier iets terugdoen voor de samenleving, meldt de Gelderlander.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Leerlingen VSO Wijchen voortaan met bus in plaats van taxi”

Freek Daemen|02.04.15|12:36

mensen met een uitkering iets terug laten doen voor de samenleving ?

LOL ze zorgen dat nog meer mensen een uitkering krijgen.
namelijk worden er zo taxichauffeurs die voor hun geld werken van hun werk berooft.
mahja die kunnen dan een uitkering aanvragen en op hun beurt dalijk ook mensen van hun broodwinning af helpen… leuk systeem zo komen we steeds meer in de buurt van communisme in plaats van socialisme …