Nationaal Congres Contractvervoer

Congres Contractvervoer 2015: innovaties bij taxi-aanbestedingen

Innovaties bij taxi-aanbestedingen staan centraal bij de vierde editie van het Nationaal Congres Contractvervoer tijdens Taxi Expo 2015. Diverse topsprekers nemen de congres-deelnemers mee in hun oplossingen voor betere aanbestedingen in het doelgroepenvervoer. Ook kan er stevig gedebatteerd worden tussen de sprekers, taxi-ondernemers en opdrachtgevers zoals gemeenten.

Het Congres Contractvervoer wordt georganiseerd door TaxiPro in samenwerking met Koninklijk Nederlands Vervoer. Het congres is op 22 september in Houten en onderdeel van Taxi Expo 2015.

Registreer je via: www.taxi-expo/registratie

Sessie 1: De toekomst van de taxi-aanbesteding: innovatie

Het gaat heel slecht met de taxibranche. Het water staat diverse bedrijven tot aan de lippen. Ze gaan failliet of trekken zelf de stekker uit het vervoer. Ook de opdrachtgevers zijn vaak ontevreden. En de cliënt wordt niet gehoord. De ‘winner’s curse’ komt nu echt bovendrijven. Hoe kunnen we het tij keren? Wat kan innovatie betekenen voor het doelgroepenvervoer?
Onderscheidend vermogen van een taxibedrijf waarop gegund kan worden

 • Klant rechtstreeks kwaliteit per rit laten bepalen
 • Hoe geef je de taxibranche ruimte tot innovatie?
 • Kansen door ICT
 • Scheiding regie en uitvoering?
 • Code Verantwoord Marktgedrag
 • Oplossingen komen vanuit de markt, en zitten niet in het bestek! Wat is er nodig?

Sprekers:

 • Bertho Eckhardt, voorzitter KNV Taxi. Hoe staat de taxibranche ervoor? Welke oplossingen zijn nodig? Wat kan ICT betekenen om de markt te verbeteren voor zowel taxibedrijf, opdrachtgever en cliënt?
 • Jeroen Veenendaal, projectmanager doelgroepenvervoer gemeente Rotterdam. Hoe kun je geïntegreerd doelgroepenvervoer innovatiegericht aanbesteden? Hoe zorg je voor innovatie vanuit de taxibranche, zonder het bestek de innovatie te laten bepalen?
 • Marcel Slotema, adviseur doelgroepenvervoer Forseti / provincie Flevoland. Mobiliteitscentrales zoals in de provincie Flevoland; wat en hoe? Welke keuzes zijn gemaakt? En wat is nog meer mogelijk?

Vervoer gunnen zonder aanbesteding?

 • Waarom alles aanbesteden? Welke oplossingen zijn er nog meer?
 • Verschil platteland en stad?
 • Power to the people! Cliënten zelf laten inkopen? Pgb? Hoe zit het dan met controle?
 • Ouderencollectief bij leerlingenvervoer
 • Wat is de juridische context van de besproken innovaties? Wat is toegestaan volgens de aanbestedingswet?

Sprekers:

 • Jan Fuik, adviseur doelgroepenvervoer / oprichter Taxer. Soms is het beter om cliënten een persoonlijk reisbudget te geven en ze zelf te laten inkopen dan een taxi-aanbesteding te houden. Kwaliteit is gegarandeerd, want klant kiest zelf taxibedrijf. Best practice: leerlingenvervoer Tiel.
 • Joost van de Wetering, advocaat aanbestedingsrecht Infense Advocaten. Wat is de juridische kant van de besproken oplossingen? Wat mag wel en wat mag niet volgens de aanbestedingswet?

Bekijk een uitgebreide beschrijving van de sprekers en hun sessie via: www.taxi-expo.nl/sprekers

Congres Contractvervoer

De vierde editie van het Congres Contractvervoer is onderdeel van Taxi Expo. Het congres vindt in een aparte congreszaal in Expo Houten plaats en is alleen toegankelijk voor personen die zich hiervoor hebben geregistreerd. Het congres richt zich op taxi-ondernemingen en opdrachtgevers van doelgroepenvervoer, zoals gemeenten, zorginstellingen en provincies.

Het Congres Contractvervoer is plenair en duurt van 9:30 tot 13:00 uur. Dit jaar is er veel ruimte voor de aanwezigen om onderling in debat te gaan over hun ideeën en zo het huidige doelgroepenvervoer te verbeteren.

Expo Houten

De Taxi Expo keert terug naar Expo Houten. Het gemoderniseerde Expo Houten beschikt over een vernieuwde beurszaal met daglicht en door de goede centrale ligging is de locatie vanuit het hele land gemakkelijk te bereiken.

Registreer je nu voor toegang tot het Nationaal Congres Contractvervoer en Taxi Expo 2015.

Ga naar: www.taxi-expo.nl

Alvast hartelijk dank voor uw komst. Graag tot ziens op de vierde editie van het Nationaal Congres Contractvervoer 2015, dinsdag 22 september in Houten.

Bart Pals
Hoofdredacteur TaxiPro en Nationaal Congres Contractvervoer
bart.pals@taxipro.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.