Brookhuis Personenvervoer, taxi, taxibus

Leerlingenvervoer Hof van Twente naar Brookhuis

Het leerlingenvervoer in Hof van Twente wordt met ingang van het nieuwe schooljaar uitgevoerd door taxibedrijf Brookhuis uit Oldenzaal. Hiermee wordt het overgrote deel van het leerlingenvervoer na de zomervakantie door een nieuwe vervoerder uitgevoerd. Het perceel Oldenzaal is gewonnen door Luttikhuis Personenvervoer te Losser.

Het leerlingenvervoer in Hof van Twente wordt nu voor het merendeel uitgevoerd door Connexxion. Brookhuis verzorgt als onderaannemer van DVG een aantal ritten naar Borculo en Neede.

Vervoerders

Omdat de overeenkomsten met de huidige vervoerders aan het eind van dit schooljaar aflopen, moest de gemeente voor aankomend schooljaar een Europese aanbestedingsprocedure doorlopen. Taxibedrijven Brookhuis en Luttikhuis kwamen daarbij op de criteria prijs en kwaliteit als beste uit de bus. De opdrachten gaan in op 1 augustus 2015, heeft een looptijd van een jaar en kan twee keer met een jaar verlengd worden.

Bij de aanbesteding heeft de gemeente beoordeeld op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit. Wethouder Pieter van Zwanenburg: “Bij leerlingenvervoer is het heel belangrijk dat het vervoer goed geregeld is. Daarom hebben we in de beoordeling ook goed gekeken naar de wijze waarop de vervoerder de communicatie met ouders en leerlingen vormgeeft en hebben we eisen gesteld aan de kwaliteit en vaardigheden van de chauffeurs.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.