Connexxion, rolstoelbus, Tribus

Connexxion neemt Taxbus-vervoer over van Cibatax

Connexxion gaat het Taxbus-vervoer voortzetten in de zes betrokken gemeenten waar Cibatax nu nog rijdt. Cibatax werd vorige week failliet verklaard. Connexxion is door de gemeenten gevraagd het vervoer vanaf 3 augustus voort te zetten. Het Taxbus-vervoer voor ouderen en mensen met een beperking blijft daarmee gegarandeerd.

Door de ontstane situatie rondom Cibatax zijn de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven en Waalre onmiddellijk op zoek gegaan naar een goede voortzetting van het Taxbus-vervoer. Bij de keuze voor een opvolger speelde een aantal criteria mee: kwaliteit en continuïteit van het Taxbus-vervoer, de positie van Cibatax-werknemers en kosten.

Alternatieven

“Met twee alternatieven waren de mogelijkheden voor de gemeenten beperkt”, licht de gemeente Eindhoven toe. De keuze bestond uit CombiNet, een vennootschap onder de holding waarvan Cibatax ook deel uitmaakt of Connexxion, die na de laatste aanbesteding als tweede na Cibatax eindigde en met wie een zogenaamde reservebankovereenkomst is afgesloten om situaties zoals deze op te kunnen vangen.”

Wethouder Visscher namens de zes gemeenten met Taxbus-vervoer: “Door de samenwerking met Connexxion vertrouwen we erop, dat we het vervoer voor langere tijd goed hebben geregeld en dat mensen die van het vervoer gebruikmaken zo min mogelijk van de verandering merken.”

Baanaanbod

“We weten uit onderzoek dat huidige Taxbus-gebruikers tevreden zijn. Dat willen we zo houden. Daarnaast vinden we het positief dat alle chauffeurs die nu bij Taxbus zijn betrokken, een baanaanbod krijgen. De voorwaarden zijn goed. Connexxion speelt ook een actieve rol bij cao-onderhandelingen in de vervoersbranche. Dat sterkt ons erin, dat ze goed met hun personeel omgaan.”

Connexxion heeft wel een betere prijs bedongen dan het failliete Cibatax. Te lage tarieven in het contractvervoer waren de hoofdoorzaak van het faillissement. “Het vervoer met Connexxion is ongeveer tien procent duurder voor gemeenten”, meldt Eindhoven.

Gezamenlijke inkoop

De inkoop van geïndiceerd Wmo-vervoer is in de regio centraal geregeld onder de noemer Taxbus. Het gaat om 18 gemeenten in vier verschillende geografische gebieden. Cibatax rijdt met Taxbus in de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven en Waalre. In de andere drie gebieden rijden andere vervoerders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Connexxion neemt Taxbus-vervoer over van Cibatax | TaxiPro
Connexxion, rolstoelbus, Tribus

Connexxion neemt Taxbus-vervoer over van Cibatax

Connexxion gaat het Taxbus-vervoer voortzetten in de zes betrokken gemeenten waar Cibatax nu nog rijdt. Cibatax werd vorige week failliet verklaard. Connexxion is door de gemeenten gevraagd het vervoer vanaf 3 augustus voort te zetten. Het Taxbus-vervoer voor ouderen en mensen met een beperking blijft daarmee gegarandeerd.

Door de ontstane situatie rondom Cibatax zijn de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven en Waalre onmiddellijk op zoek gegaan naar een goede voortzetting van het Taxbus-vervoer. Bij de keuze voor een opvolger speelde een aantal criteria mee: kwaliteit en continuïteit van het Taxbus-vervoer, de positie van Cibatax-werknemers en kosten.

Alternatieven

“Met twee alternatieven waren de mogelijkheden voor de gemeenten beperkt”, licht de gemeente Eindhoven toe. De keuze bestond uit CombiNet, een vennootschap onder de holding waarvan Cibatax ook deel uitmaakt of Connexxion, die na de laatste aanbesteding als tweede na Cibatax eindigde en met wie een zogenaamde reservebankovereenkomst is afgesloten om situaties zoals deze op te kunnen vangen.”

Wethouder Visscher namens de zes gemeenten met Taxbus-vervoer: “Door de samenwerking met Connexxion vertrouwen we erop, dat we het vervoer voor langere tijd goed hebben geregeld en dat mensen die van het vervoer gebruikmaken zo min mogelijk van de verandering merken.”

Baanaanbod

“We weten uit onderzoek dat huidige Taxbus-gebruikers tevreden zijn. Dat willen we zo houden. Daarnaast vinden we het positief dat alle chauffeurs die nu bij Taxbus zijn betrokken, een baanaanbod krijgen. De voorwaarden zijn goed. Connexxion speelt ook een actieve rol bij cao-onderhandelingen in de vervoersbranche. Dat sterkt ons erin, dat ze goed met hun personeel omgaan.”

Connexxion heeft wel een betere prijs bedongen dan het failliete Cibatax. Te lage tarieven in het contractvervoer waren de hoofdoorzaak van het faillissement. “Het vervoer met Connexxion is ongeveer tien procent duurder voor gemeenten”, meldt Eindhoven.

Gezamenlijke inkoop

De inkoop van geïndiceerd Wmo-vervoer is in de regio centraal geregeld onder de noemer Taxbus. Het gaat om 18 gemeenten in vier verschillende geografische gebieden. Cibatax rijdt met Taxbus in de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven en Waalre. In de andere drie gebieden rijden andere vervoerders.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.