Venray, project, Samen reizen met, leerlingenvervoer, OV, certificaat

Venray sluit project af voor leerlingenvervoer met het OV

De gemeente Venray heeft een project afgesloten waarbij leerlingen met het openbaar vervoer naar school gingen in plaats van met de taxi. Tijdens het project leerden scholieren reizen met openbaar vervoer via een begeleider. Volgend jaar gaan ze zelfstandig met het OV naar school en weer naar huis.

In dit project ‘Samen reizen met…’ hebben vier leerlingen, die een vergoeding voor leerlingenvervoer (schoolvervoer) krijgen, de afgelopen periode zelfstandig leren reizen.

Vervoerskosten

Zo’n 235 leerlingen in de gemeente Venray krijgen een dagelijkse vergoeding van de vervoerskosten om naar de school te gaan waar ze speciaal onderwijs volgen. Veel van de leerlingen reizen met een taxi naar school.

Vanuit het idee, dat er onder deze kinderen ook leerlingen zijn die kunnen leren om zelfstandig naar school te reizen, heeft de gemeente de afgelopen jaren aandacht besteed aan het leerlingenvervoer.

Zelfstandig reizen

“De praktijk laat zien dat het zelfstandig kunnen reizen voor leerlingen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale activiteit. Ook vergroot het de mogelijkheden voor vervolgonderwijs, stage of werk”, verduidelijkt wethouder Lucien Peeters (Leven).

De afgelopen maanden heeft de gemeente voor het tweede jaar het project ‘Samen Reizen met …’ uitgevoerd, waarin deze leerlingen geholpen zijn om hun zelfredzaamheid te vergroten. In dit project heeft de gemeente geschikte mensen gezocht die met de leerlingen met het openbaar vervoer mee kunnen reizen naar school. Het project is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met de OV-vervoerder Veolia.

Begeleiders

Wethouder Peeters: “In het kader van de Wet Werken naar Vermogen en de Participatiewet zijn de begeleiders in eerste instantie gezocht onder de mensen met een uitkering, maar er zijn ook vrijwilligers die als begeleider hebben meegereisd. In nauw overleg met ouders, de scholen en de begeleiders hebben de leerlingen geleerd hoe zij hun reis naar school zelf moeten doen. Daarin werden zij begeleid met als doel om naar verloop van tijd zelf per openbaar vervoer naar school te reizen.”

Woensdag 8 juli is het project voor dit schooljaar afgesloten. Dit schooljaar hebben vier leerlingen van de speciale basisschool in Geysteren en het Blariacumcollege in Blerick deelgenomen aan het project. Zij sloten hun deelname allen succesvol af en gaan het volgend schooljaar zelfstandig met het openbaar vervoer naar school en weer naar huis. Zij ontvingen hun certificaat voor dit project uit handen van wethouder Peeters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Venray sluit project af voor leerlingenvervoer met het OV”

Paul Dijkhuizen|27.07.15|15:12

4 leerlingen… nou ja, het is een begin, zeg maar…

Venray sluit project af voor leerlingenvervoer met het OV | TaxiPro
Venray, project, Samen reizen met, leerlingenvervoer, OV, certificaat

Venray sluit project af voor leerlingenvervoer met het OV

De gemeente Venray heeft een project afgesloten waarbij leerlingen met het openbaar vervoer naar school gingen in plaats van met de taxi. Tijdens het project leerden scholieren reizen met openbaar vervoer via een begeleider. Volgend jaar gaan ze zelfstandig met het OV naar school en weer naar huis.

In dit project ‘Samen reizen met…’ hebben vier leerlingen, die een vergoeding voor leerlingenvervoer (schoolvervoer) krijgen, de afgelopen periode zelfstandig leren reizen.

Vervoerskosten

Zo’n 235 leerlingen in de gemeente Venray krijgen een dagelijkse vergoeding van de vervoerskosten om naar de school te gaan waar ze speciaal onderwijs volgen. Veel van de leerlingen reizen met een taxi naar school.

Vanuit het idee, dat er onder deze kinderen ook leerlingen zijn die kunnen leren om zelfstandig naar school te reizen, heeft de gemeente de afgelopen jaren aandacht besteed aan het leerlingenvervoer.

Zelfstandig reizen

“De praktijk laat zien dat het zelfstandig kunnen reizen voor leerlingen belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan hun zelfvertrouwen, zelfbeeld en sociale activiteit. Ook vergroot het de mogelijkheden voor vervolgonderwijs, stage of werk”, verduidelijkt wethouder Lucien Peeters (Leven).

De afgelopen maanden heeft de gemeente voor het tweede jaar het project ‘Samen Reizen met …’ uitgevoerd, waarin deze leerlingen geholpen zijn om hun zelfredzaamheid te vergroten. In dit project heeft de gemeente geschikte mensen gezocht die met de leerlingen met het openbaar vervoer mee kunnen reizen naar school. Het project is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met de OV-vervoerder Veolia.

Begeleiders

Wethouder Peeters: “In het kader van de Wet Werken naar Vermogen en de Participatiewet zijn de begeleiders in eerste instantie gezocht onder de mensen met een uitkering, maar er zijn ook vrijwilligers die als begeleider hebben meegereisd. In nauw overleg met ouders, de scholen en de begeleiders hebben de leerlingen geleerd hoe zij hun reis naar school zelf moeten doen. Daarin werden zij begeleid met als doel om naar verloop van tijd zelf per openbaar vervoer naar school te reizen.”

Woensdag 8 juli is het project voor dit schooljaar afgesloten. Dit schooljaar hebben vier leerlingen van de speciale basisschool in Geysteren en het Blariacumcollege in Blerick deelgenomen aan het project. Zij sloten hun deelname allen succesvol af en gaan het volgend schooljaar zelfstandig met het openbaar vervoer naar school en weer naar huis. Zij ontvingen hun certificaat voor dit project uit handen van wethouder Peeters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Venray sluit project af voor leerlingenvervoer met het OV”

Paul Dijkhuizen|27.07.15|15:12

4 leerlingen… nou ja, het is een begin, zeg maar…