leerlingenvervoer

Heumen scherpt regels leerlingenvervoer flink aan

De gemeente Heumen heeft de regels voor het leerlingenvervoer flink aangescherpt. Alleen als ouders hun kind echt niet zelf naar school kunnen brengen, is er recht op taxivervoer. Maar dat geldt niet als ouders geen tijd hebben vanwege werk of de zorg voor andere kinderen.

Het gaat om kinderen met een beperking of in het speciaal onderwijs. Voortaan moeten ouders eerst kijken naar alle mogelijkheden dat hun kroost op eigen gelegenheid naar school komt. Als dat niet mogelijk is, dan wordt van ouders verwacht dat ze zelf voor vervoer zorgen. Of dat ze dat door iemand laten doen, bijvoorbeeld een kennis of familie.

Leerlingenvervoer

Pas als dat allemaal niet mogelijk is, kunnen ze een aanvraag doen bij de gemeente Heumen. Die beoordeelt dan of de kinderen in aanmerking komen voor leerlingenvervoer via de gemeente.

De strengere regels zijn onlangs vastgesteld in de nieuwe regelgeving voor leerlingenvervoer in de gemeente Heumen, zo meldt de Gelderlander. De aanpassingen zijn een gevolg van de invoering van de Wet passend onderwijs die vorig jaar is ingegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Heumen scherpt regels leerlingenvervoer flink aan”

Ton van Dalfsen|22.07.15|19:00

Het leerlingenvervoer is in de loop van de vele jaren buiten alle proporties geraakt. Weet nog dat 40 tot 50 jaar geleden de kinderen ( bijv wat toen LOM school kinderen waren ) zelf met openbaar vervoer naar school moesten reizen. We zijn in de loop van de jaren verwend. Als je nu ook ziet dat ouders hun kinderen ( gewone lagere school ) met de auto naar school brengen terwijl ze nog geen km vandaan wonen maar zodra er een beperking is beroepen de ouders op hun rechten.

Paul Dijkhuizen|27.07.15|14:34

Inderdaad Ton, men denkt dat dat vervoer gratis is. Gratis bestaat niet, het wordt door alle belastingbetalers betaald, waarom moet iemand anders betalen zodat jij zelf je kinderen niet naar school hoeft te brengen? eindelijk een gemeente die het door begint te krijgen!

Heumen scherpt regels leerlingenvervoer flink aan | TaxiPro
leerlingenvervoer

Heumen scherpt regels leerlingenvervoer flink aan

De gemeente Heumen heeft de regels voor het leerlingenvervoer flink aangescherpt. Alleen als ouders hun kind echt niet zelf naar school kunnen brengen, is er recht op taxivervoer. Maar dat geldt niet als ouders geen tijd hebben vanwege werk of de zorg voor andere kinderen.

Het gaat om kinderen met een beperking of in het speciaal onderwijs. Voortaan moeten ouders eerst kijken naar alle mogelijkheden dat hun kroost op eigen gelegenheid naar school komt. Als dat niet mogelijk is, dan wordt van ouders verwacht dat ze zelf voor vervoer zorgen. Of dat ze dat door iemand laten doen, bijvoorbeeld een kennis of familie.

Leerlingenvervoer

Pas als dat allemaal niet mogelijk is, kunnen ze een aanvraag doen bij de gemeente Heumen. Die beoordeelt dan of de kinderen in aanmerking komen voor leerlingenvervoer via de gemeente.

De strengere regels zijn onlangs vastgesteld in de nieuwe regelgeving voor leerlingenvervoer in de gemeente Heumen, zo meldt de Gelderlander. De aanpassingen zijn een gevolg van de invoering van de Wet passend onderwijs die vorig jaar is ingegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Heumen scherpt regels leerlingenvervoer flink aan”

Ton van Dalfsen|22.07.15|19:00

Het leerlingenvervoer is in de loop van de vele jaren buiten alle proporties geraakt. Weet nog dat 40 tot 50 jaar geleden de kinderen ( bijv wat toen LOM school kinderen waren ) zelf met openbaar vervoer naar school moesten reizen. We zijn in de loop van de jaren verwend. Als je nu ook ziet dat ouders hun kinderen ( gewone lagere school ) met de auto naar school brengen terwijl ze nog geen km vandaan wonen maar zodra er een beperking is beroepen de ouders op hun rechten.

Paul Dijkhuizen|27.07.15|14:34

Inderdaad Ton, men denkt dat dat vervoer gratis is. Gratis bestaat niet, het wordt door alle belastingbetalers betaald, waarom moet iemand anders betalen zodat jij zelf je kinderen niet naar school hoeft te brengen? eindelijk een gemeente die het door begint te krijgen!