BIOS-Groep, taxi, taxibedrijf, taxibus

Alkmaar publiceert per ongeluk vertrouwelijke informatie BIOS

De gemeente Alkmaar heeft per ongeluk vertrouwelijke informatie over vervoerder BIOS-groep gepubliceerd bij de aanbesteding van de Regiotaxi Noord-Kennemerland. Hierdoor kunnen andere concurrerende inschrijvers tot in detail zien hoe het vervoer is georganiseerd door BIOS. De informatie is inmiddels offline gehaald.

“We zijn zwaar teleurgesteld dat dit is gebeurd”, licht BIOS-woordvoerder Martijn van Leeuwen toe. “We beraden ons nu op onze positie. Want dit levert ons zeker schade op.”

Aanbesteding

BIOS-groep voert sinds 2010 dit vervoer uit. Het contract loopt binnenkort af, zodat het opnieuw is aanbesteed. Van Leeuwen: “De concurrentie kan echt veel voordeel halen uit deze vertrouwelijke informatie.”

De gemeente Alkmaar voert de aanbesteding uit, ook voor de gemeenten Castricum, Heiloo, Bergen, Uitgeest, Heerhugowaard en Langedijk. De verantwoordelijk wethouder van Alkmaar, Anjo van de Ven (OPA), sprak van een ‘vervelende vergissing’.

Regiotaxi

Zo’n 5500 pashouders voor de wmo-regiotaxi, ouderen en gehandicapten, maken jaarlijks 120.000 ritten. Nu is de regiotaxi nog een verantwoordelijkheid van de provincie, vanaf 2016 wordt het een gemeentelijke verantwoordelijkheid.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Alkmaar publiceert per ongeluk vertrouwelijke informatie BIOS”

Viptouringcar.nl|27.08.15|12:31

Vervelend voor BIOS dat dit is gebeurd, omdat het niet gebruikelijk is dat deze informatie naar buiten gebracht wordt. Maar zou het niet wenselijk kunnen zijn dat voor ALLE aanbestedingen er wel meer informatie beschikbaar komt over de wijze waarop het bestaande vervoer is georganiseerd? Ik zie vaak gegevens voorbij komen in aanbestedingen die flink achterhaald (kunnen) zijn.