gehandicaptenvervoer, wmo-vervoer, taxi, taxichauffeur, rolstoelvervoer

Reizigers krijgen korting op Wmo-vervoer tijdens daluren

De gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen gaan een pilot met daluren-korting in het wmo-vervoer houden. Reizigers krijgen van 2 november tot 1 februari 50% korting op de eerste 25 kilometer die zij reizen met de Regiotaxi.

De daluren lopen van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 15:00 uur. Met deze pilot willen de deelnemende gemeenten het Wmo-vervoer efficiënter organiseren.

Wmo-vervoer

Het Wmo-vervoer is bedoeld voor mensen die door een beperking niet goed gebruik kunnen maken van gewone vervoersmiddelen. “Om het Wmo-vervoer zo laagdrempelig mogelijk te houden en toch het reizen buiten de spits te stimuleren, is gekozen voor een korting tijdens daluren”, meldt de gemeente Borger-Odoorn.

De regeling geldt voor mensen die woonachtig zijn in een van de drie deelnemende gemeenten en in het bezit zijn van een taxipas voor Wmo–vervoer.  De pilot duurt in principe 3 maanden, waarbij verder de gebruikelijke afspraken voor Wmo–vervoer gelden.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Reizigers krijgen korting op Wmo-vervoer tijdens daluren”

Paul Dijkhuizen|29.10.15|19:15

Nu is WMO-vervoer al voor een heel groot gedeelte gesubsidieerd vervoer, ik vraag mij af wie de rekening van die 50% korting betaald… de belastingbetaler?