Brookhuis Personenvervoer, taxi, taxibus

Rechter maant Twentse gemeenten tot overleg met Brookhuis om Regiotaxi

Zeven Twentse gemeenten moeten weer in gesprek met Brookhuis om een oplossing te bedenken voor de volume-uitval in het Regiotaxi-vervoer. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding. De partijen moeten binnen twee weken tot een oplossing komen. Het taxibedrijf is blij met de uitspraak. “Overleg is precies de manier waarop wij hier een oplossing voor willen vinden.”

Brookhuis had het kort geding aangespannen tegen de gemeenten, waaronder Enschede en Hengelo, omdat het bedrijf van mening is dat zij compensatie verdient voor het lagere volume van ongeveer dertig procent. De gemeenten weigerden dat aanvankelijk, maar de rechter heeft nu bepaald dat het overleg er toch moet komen. Dat is momenteel aan de gang.

Verkeerde bedrag ingeschreven

Brookhuis is blij over het feit dat zij goed heeft kunnen duiden in de rechtbank waar het daadwerkelijk om gaat, zo laat operationeel directeur Hans Landman weten. “De volume-uitval laat zien dat we voor het verkeerde bedrag hebben ingeschreven. Het lijkt een complex verhaal, maar in de basis is het heel simpel.”

Landman ziet het dringende verzoek van de rechter als een handleiding om er samen met de gemeenten uit te komen. “Overleg is de manier waarop wij hier uit willen komen, en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit goedkomt. Zo stelde ook de rechter het.” Die stelde dat niemand baat heeft bij een gerechterlijke uitspraak, omdat deze geheel in het voordeel van een van beide partijen zou uitvallen.

Overleg al begonnen

Brookhuis gaf eerder al aan in grote financiele problemen te komen zonder de tegemoetkoming. Het gaat dan om het taxibedrijf, en niet om de gelijknamige verkeersschool en touringcarbedrijf. Dit zijn zelfstandige ondernemingen.

Het overleg is inmiddels gestart. Hierbij blijven advocaten van alle partijen aanwezig om de juridische haalbaarheid van de afspraken in het oog te houden. Over twee weken komt de zaak opnieuw voor de rechter, en dan moet de oplossing voorhanden zijn.

Lees ook: Brookhuis sleept Twentse gemeenten voor de rechter wegens Regiotaxi

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Rechter maant Twentse gemeenten tot overleg met Brookhuis om Regiotaxi”

Cobi Timmerij|18.11.15|16:23

is dit niet hetzelfde als er met wdk gebeurt is in geldeland

Gerrit Stoeten|19.11.15|12:29

Ja zo blijkt maar weer de theorie en de werkelijkheid zijn vaak heel verschillend. inschrijven en uitvoeren,
om dat goed te doen blijft een kunst.
Vaak worden de kleine dingen die blijven gebeuren niet mee gerekend.

Geert Meulenveld|19.11.15|12:39

als je voor het goedkope gaat moet je ook de concequentie dragen
is er tegenwoordig nog iets goed in de branche
als iedereen noe es de koppen bij mekare stekt, dan hej dat geneul allemoal ok neet

Geert Meulenveld|19.11.15|12:41

als je het goedkope wil moet je ook de concequentie dragen
as iedereen nu eens de koppen bij elkaar steekt heb je dit allemaal ook niet
maar dat durft niet iedereen bang dat ze hun werk kwijt worden.

Rechter maant Twentse gemeenten tot overleg met Brookhuis om Regiotaxi | TaxiPro
Brookhuis Personenvervoer, taxi, taxibus

Rechter maant Twentse gemeenten tot overleg met Brookhuis om Regiotaxi

Zeven Twentse gemeenten moeten weer in gesprek met Brookhuis om een oplossing te bedenken voor de volume-uitval in het Regiotaxi-vervoer. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding. De partijen moeten binnen twee weken tot een oplossing komen. Het taxibedrijf is blij met de uitspraak. “Overleg is precies de manier waarop wij hier een oplossing voor willen vinden.”

Brookhuis had het kort geding aangespannen tegen de gemeenten, waaronder Enschede en Hengelo, omdat het bedrijf van mening is dat zij compensatie verdient voor het lagere volume van ongeveer dertig procent. De gemeenten weigerden dat aanvankelijk, maar de rechter heeft nu bepaald dat het overleg er toch moet komen. Dat is momenteel aan de gang.

Verkeerde bedrag ingeschreven

Brookhuis is blij over het feit dat zij goed heeft kunnen duiden in de rechtbank waar het daadwerkelijk om gaat, zo laat operationeel directeur Hans Landman weten. “De volume-uitval laat zien dat we voor het verkeerde bedrag hebben ingeschreven. Het lijkt een complex verhaal, maar in de basis is het heel simpel.”

Landman ziet het dringende verzoek van de rechter als een handleiding om er samen met de gemeenten uit te komen. “Overleg is de manier waarop wij hier uit willen komen, en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit goedkomt. Zo stelde ook de rechter het.” Die stelde dat niemand baat heeft bij een gerechterlijke uitspraak, omdat deze geheel in het voordeel van een van beide partijen zou uitvallen.

Overleg al begonnen

Brookhuis gaf eerder al aan in grote financiele problemen te komen zonder de tegemoetkoming. Het gaat dan om het taxibedrijf, en niet om de gelijknamige verkeersschool en touringcarbedrijf. Dit zijn zelfstandige ondernemingen.

Het overleg is inmiddels gestart. Hierbij blijven advocaten van alle partijen aanwezig om de juridische haalbaarheid van de afspraken in het oog te houden. Over twee weken komt de zaak opnieuw voor de rechter, en dan moet de oplossing voorhanden zijn.

Lees ook: Brookhuis sleept Twentse gemeenten voor de rechter wegens Regiotaxi

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Rechter maant Twentse gemeenten tot overleg met Brookhuis om Regiotaxi”

Cobi Timmerij|18.11.15|16:23

is dit niet hetzelfde als er met wdk gebeurt is in geldeland

Gerrit Stoeten|19.11.15|12:29

Ja zo blijkt maar weer de theorie en de werkelijkheid zijn vaak heel verschillend. inschrijven en uitvoeren,
om dat goed te doen blijft een kunst.
Vaak worden de kleine dingen die blijven gebeuren niet mee gerekend.

Geert Meulenveld|19.11.15|12:39

als je voor het goedkope gaat moet je ook de concequentie dragen
is er tegenwoordig nog iets goed in de branche
als iedereen noe es de koppen bij mekare stekt, dan hej dat geneul allemoal ok neet

Geert Meulenveld|19.11.15|12:41

als je het goedkope wil moet je ook de concequentie dragen
as iedereen nu eens de koppen bij elkaar steekt heb je dit allemaal ook niet
maar dat durft niet iedereen bang dat ze hun werk kwijt worden.