Munckhof, Taxi, Mercedes, Sprinter, taxibus

Munckhof mag vervangend vervoer doen voor Thalys

Munckhof heeft de opdracht gewonnen voor het verzorgen van het treinvervangend vervoer voor Thalys. De opdracht betreft het ongeplande vervoer op het traject Brussel-Luik-Keulen, waarbij Munckhof het busvervoer zal verzorgen, mochten de treinen niet kunnen rijden.

Munckhof heeft al jaren ervaring in het coördineren en verzorgen van treinvervangend vervoer. Jos Poortinga, directeur bij Munckhof licht toe: “We zijn al jaren de vervoerspartner van de Nederlandse Spoorwegen op het gebied van treinvervangend vervoer.”

”Om dit vervoer te organiseren hebben we hiervoor een gespecialiseerde afdeling opgezet. Als er vervangend vervoer nodig is, wordt deze afdeling ingeschakeld. Zij zetten direct touringcars in om het vervoer over te nemen en coördineren het hele proces.”

Regiecentrale

De coördinatie van het vervoer zal door Munckhof vanuit de regiecentrale in Horst georganiseerd worden. Voor de uitvoering van het vervoer wordt samengewerkt met lokale vervoerspartners in binnen- en buitenland.

Organisatorisch bestaat Munckhof uit de divisies Taxi, Tour en Travel. De taxidivisie richt zich op het regisseren, organiseren en uitvoeren van kleinschalig personenvervoer in geheel Nederland.

Taxivervoer

Vanuit het regiecentrum in Horst wordt het vervoer geregisseerd voor vele zorginstellingen, overheden en andere organisaties. Daarnaast verzorgt Munckhof taxivervoer in de breedste zin van het woord vanuit vestigingen in Eindhoven, Horst, Heijen, Nijmegen, Arnhem en Ridderkerk.

De divisie Tour is gespecialiseerd in grootschalig groepsvervoer per touringcar. Naast het uitvoeren van dit vervoer vanuit locaties in Horst en Nijmegen is de divisie gespecialiseerd in het plannen en verzorgen van complexe vervoersprojecten. De organisatie en uitvoering van het totale vervoer tijdens Floriade 2012 en KLM Open 2015 zijn hier voorbeelden van. Munckhof telt in totaal negenhonderd medewerkers.

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.