rechtbank, rechter, failliet, taxi

Recent overgenomen Jansen Taxi uit Nuenen failliet

Taxibedrijf Jansen Taxi uit Nuenen is woensdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Daardoor staan de banen van alle 121 medewerkers momenteel op de tocht. Jansen Taxi, een grote speler in de regio Eindhoven, werd vorig jaar nog overgenomen door de Van Gerwen Groep. Het bedrijf verzorgt vervoer voor grote klanten zoals gemeenten, zorgverzekeraars en scholen.

Dat meldt Omroep Brabant. Jansen had een schuld van 1,4 miljoen euro. Die zou bestaan uit schuld bij de belasting (600.000 euro), andere schuldeisers (100.000 euro) en de eigen bank. Zowel bij Van Gerwen als bij Taxi Jansen was niemand woensdag bereikbaar voor commentaar. Het dochterbedrijf van Van Gerwen zou het faillissement zelf hebben aangevraagd.

Doorstart

De curator zou ondertussen op zoek zijn naar doorstartmogelijkheden. “Het streven is zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden en de huidige werkzaamheden zo goed mogelijk door te zetten”, zo werd uit zijn mond opgetekend. Onder de klanten zijn patiënten en schoolkinderen. “Die willen we blijven bedienen. Inmiddels heeft zich daarvoor al één kandidaat gemeld.” De werknemers blijven in afwachting daarvan hun werk doen.

Jansen verzorgde onder andere groepsvervoer, luchthaven- en directievervoer en straattaxi’s. Jansen nam zelf in het verleden ook al enkele taxibedrijven over, zoals Hotax BV, Atax Veldhoven BV en De Sonse Taxicentrale BV. In januari 2014 werd het overgenomen door Van Gerwen. Het totale wagenpark bestaat uit meer dan 100 bussen en auto’s.

Lees ook: Taxibedrijf Van Gerwen neemt Taxi Jansen uit Nuenen over

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Recent overgenomen Jansen Taxi uit Nuenen failliet”

Willem Van de Ven|25.11.15|23:27

Dit viel te verwachten. Liliput wilde Goliath inlijven.

Taxi Arnhem Veluwe|04.12.15|23:46

Jammer