taxistandplaats, Schiphol, drukte, taxi, taxichauffeur

Taxiservice Tinker biedt NS-tarieven voor rit naar luchthaven

De online taxiservice Tinker gaat de concurrentie met spoorvervoerder NS aan door tegen NS-tarieven vervoer naar de luchthavens te verzorgen. Op het traject van treinstation Schiphol zijn regelmatig problemen op het spoor. Door ritten tegen hetzelfde tarief als NS aan te bieden, hoopt Tinker treinreizigers de taxi in te krijgen. Tinker stelt vijfduizend stoelen ter beschikking in de TinkerTaxi’s, waarmee men sinds woensdag vanaf 6,99 van en naar de vijf luchthavens in Nederland kan reizen.

“Wisselstoringen, seinstoringen en blaadjes op de rails. Iedereen heeft deze excuses weleens over het perron horen schallen. Als het niet deze operationele zaken zijn, dan vallen ze wel op met hun malafide bestuurlijke praktijken. Denk aan het Fyra-debacle of het binnenhalen van het openbaar vervoer in Limburg. De afgelopen weken stonden de kranten vol over de bestuurlijke malaise bij de NS. Men is er klaar mee en het is nu tijd voor actie. We willen iedereen in Nederland er bewust van maken, dat men niet afhankelijk is van de Nederlandse Spoorwegen”, aldus oprichter Gerben Abbink van Tinker.

Taxidiensten

Tinker is in november 2012 opgericht door Rob van Strien, die is opgeleid tot piloot en ervaring heeft als proces analist bij KLM. Toen hij na zijn loopbaan bij KLM bij een start-up voor mobiel betalen aan de slag ging kwam hij erachter dat alle complexe netwerken dezelfde kenmerken hebben. Na verschillende internationale functies in de telecom en betalingsindustrie startte hij samen met Gerben Abbink het bedrijf Tinker.

Tinker biedt ritten aan van en naar luchthavens in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het bedrijf gaat haar netwerk dit jaar nog uitbreiden naar Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Volgend jaar komen daar nog andere Europese landen bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke is algemeen hoofdredacteur van van ProMedia Group.

11 reacties op “Taxiservice Tinker biedt NS-tarieven voor rit naar luchthaven”

Ton van Dalfsen|25.11.15|10:08

En de concessiehouders van schipholtaxi hebben al last van de ronselaars. Komt Tinker er ook nog bij.

Rodney Barten|25.11.15|10:41

Ik wens ATAX heel veel succes met het uitvoeren van deze ritten, één ieder die een beetje verstand heeft begrijpt dat je met een taxi(bus) niet kan concurreren tegen een trein. De passagiers zullen door de halve provincie gereden worden om maar een beetje capaciteit in de taxi te krijgen. V

Johan Zevenbergen|25.11.15|12:55

Gratis reclame??????????

Rien Poortvliet|25.11.15|13:10

zeker vanaf prijzen anders zijn de taxibedrijven mooi de L.L of moeten ze zo de km’s wegwerken onder taxi gerelateerd .?? OV is ongeveer 0,30 cent p KM taxi officieel 2,10 p/km valys 0,90 p/km .en daar moet al geld bij.wat kost een werknemer per uur??buiten de auto kosten moet er een dekkingsgraad zijn van minimaal 5 pers. p/u.

Rien Poortvliet|25.11.15|13:22

Zeker vanaf prijzen anders zijn de taxibedrijven toch de L.L. wat kost het Ov tegenwoordig 0,30 p/km taxi 2,10 p/km valys 0,90 p/km en daar moet al geld bij. Of moeten die bedrijven km’s onder taxi gerelateerd wegwerken. Wat kost een werknemer p/u buiten de autokosten , dan moet er toch een dekkingsgraad zijn van 5 personen p/u.(| afdracht aan tinker niet meegerekend).Tinker zelf zal met natuurlijk betere omzet cijfers komen. Het is zoals een accountant zei ik kan elke prognose kloppend maken.

Bob Nijhof|25.11.15|23:10

Vul voor de gein eens een last-minute rit in op hun site. Ik wil wedden dat u nog goedkoper bent als Tinker. Bestel ‘m een maand van tevoren, en de prijs zakt behoorlijk, maar nog steeds evenveel als wat coulant is.

Ton van Dalfsen|27.11.15|11:09

En als klap op de vuurpijl. Er is een slagboom bij het Sheraton gekomen. Volgens mij nog niet in gebruik Maar dat je daar straks geen klanten meer kan halen is denk ik een feit

Rodney Barten|27.11.15|11:47

@ Ton: Ik geef het Sheraton groot gelijk. Jij zou het ook niet leuk vinden als bij jouw thuis elke dag honderden taxi’s even zouden stilstaan om in en uit te laden. Schiphol zou een goede oplossing moeten bedenken voor de taxichauffeurs, bijvoorbeeld een toegangpasje tot P6 tegen een redelijke vergoeding per jaar.

Ton van Dalfsen|27.11.15|15:13

Er is zoveel ruimte bij de aankomstpassage. Grote brede stoepen. Als ze een her-indeling hadden gedaan voordat ze laatst geasfalteerd hadden was er daarvoor een mooie oplossing geweest.

Peter Walgreen|27.11.15|16:03

Ik heb nooit een probleem met mensen ophalen, ik wacht gewoon “beneden ergens” en laat de klant mij bellen waar hij/zij naar buiten komt bij de VERTREKHAL en dan ben ik binnen 1 minuut bij mijn klant.

Johan Zevenbergen|03.12.15|11:04

Wat een belachelijk gedoe,
Denk dat ik op de A1 bij de afslag stroe ook maar is een boom omleg of bij de uitgaande wegen van Schiphol en de grote steden niemand er in niemand er uit.
Volgens mij geld mijn taxi vergunning toch echt voor de hele eu, en ben nu wel klaar met die poes pas
Kom gewoon waneer ik zin heb, punt.

Taxiservice Tinker biedt NS-tarieven voor rit naar luchthaven | TaxiPro
taxistandplaats, Schiphol, drukte, taxi, taxichauffeur

Taxiservice Tinker biedt NS-tarieven voor rit naar luchthaven

De online taxiservice Tinker gaat de concurrentie met spoorvervoerder NS aan door tegen NS-tarieven vervoer naar de luchthavens te verzorgen. Op het traject van treinstation Schiphol zijn regelmatig problemen op het spoor. Door ritten tegen hetzelfde tarief als NS aan te bieden, hoopt Tinker treinreizigers de taxi in te krijgen. Tinker stelt vijfduizend stoelen ter beschikking in de TinkerTaxi’s, waarmee men sinds woensdag vanaf 6,99 van en naar de vijf luchthavens in Nederland kan reizen.

“Wisselstoringen, seinstoringen en blaadjes op de rails. Iedereen heeft deze excuses weleens over het perron horen schallen. Als het niet deze operationele zaken zijn, dan vallen ze wel op met hun malafide bestuurlijke praktijken. Denk aan het Fyra-debacle of het binnenhalen van het openbaar vervoer in Limburg. De afgelopen weken stonden de kranten vol over de bestuurlijke malaise bij de NS. Men is er klaar mee en het is nu tijd voor actie. We willen iedereen in Nederland er bewust van maken, dat men niet afhankelijk is van de Nederlandse Spoorwegen”, aldus oprichter Gerben Abbink van Tinker.

Taxidiensten

Tinker is in november 2012 opgericht door Rob van Strien, die is opgeleid tot piloot en ervaring heeft als proces analist bij KLM. Toen hij na zijn loopbaan bij KLM bij een start-up voor mobiel betalen aan de slag ging kwam hij erachter dat alle complexe netwerken dezelfde kenmerken hebben. Na verschillende internationale functies in de telecom en betalingsindustrie startte hij samen met Gerben Abbink het bedrijf Tinker.

Tinker biedt ritten aan van en naar luchthavens in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het bedrijf gaat haar netwerk dit jaar nog uitbreiden naar Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Volgend jaar komen daar nog andere Europese landen bij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke is algemeen hoofdredacteur van van ProMedia Group.

11 reacties op “Taxiservice Tinker biedt NS-tarieven voor rit naar luchthaven”

Ton van Dalfsen|25.11.15|10:08

En de concessiehouders van schipholtaxi hebben al last van de ronselaars. Komt Tinker er ook nog bij.

Rodney Barten|25.11.15|10:41

Ik wens ATAX heel veel succes met het uitvoeren van deze ritten, één ieder die een beetje verstand heeft begrijpt dat je met een taxi(bus) niet kan concurreren tegen een trein. De passagiers zullen door de halve provincie gereden worden om maar een beetje capaciteit in de taxi te krijgen. V

Johan Zevenbergen|25.11.15|12:55

Gratis reclame??????????

Rien Poortvliet|25.11.15|13:10

zeker vanaf prijzen anders zijn de taxibedrijven mooi de L.L of moeten ze zo de km’s wegwerken onder taxi gerelateerd .?? OV is ongeveer 0,30 cent p KM taxi officieel 2,10 p/km valys 0,90 p/km .en daar moet al geld bij.wat kost een werknemer per uur??buiten de auto kosten moet er een dekkingsgraad zijn van minimaal 5 pers. p/u.

Rien Poortvliet|25.11.15|13:22

Zeker vanaf prijzen anders zijn de taxibedrijven toch de L.L. wat kost het Ov tegenwoordig 0,30 p/km taxi 2,10 p/km valys 0,90 p/km en daar moet al geld bij. Of moeten die bedrijven km’s onder taxi gerelateerd wegwerken. Wat kost een werknemer p/u buiten de autokosten , dan moet er toch een dekkingsgraad zijn van 5 personen p/u.(| afdracht aan tinker niet meegerekend).Tinker zelf zal met natuurlijk betere omzet cijfers komen. Het is zoals een accountant zei ik kan elke prognose kloppend maken.

Bob Nijhof|25.11.15|23:10

Vul voor de gein eens een last-minute rit in op hun site. Ik wil wedden dat u nog goedkoper bent als Tinker. Bestel ‘m een maand van tevoren, en de prijs zakt behoorlijk, maar nog steeds evenveel als wat coulant is.

Ton van Dalfsen|27.11.15|11:09

En als klap op de vuurpijl. Er is een slagboom bij het Sheraton gekomen. Volgens mij nog niet in gebruik Maar dat je daar straks geen klanten meer kan halen is denk ik een feit

Rodney Barten|27.11.15|11:47

@ Ton: Ik geef het Sheraton groot gelijk. Jij zou het ook niet leuk vinden als bij jouw thuis elke dag honderden taxi’s even zouden stilstaan om in en uit te laden. Schiphol zou een goede oplossing moeten bedenken voor de taxichauffeurs, bijvoorbeeld een toegangpasje tot P6 tegen een redelijke vergoeding per jaar.

Ton van Dalfsen|27.11.15|15:13

Er is zoveel ruimte bij de aankomstpassage. Grote brede stoepen. Als ze een her-indeling hadden gedaan voordat ze laatst geasfalteerd hadden was er daarvoor een mooie oplossing geweest.

Peter Walgreen|27.11.15|16:03

Ik heb nooit een probleem met mensen ophalen, ik wacht gewoon “beneden ergens” en laat de klant mij bellen waar hij/zij naar buiten komt bij de VERTREKHAL en dan ben ik binnen 1 minuut bij mijn klant.

Johan Zevenbergen|03.12.15|11:04

Wat een belachelijk gedoe,
Denk dat ik op de A1 bij de afslag stroe ook maar is een boom omleg of bij de uitgaande wegen van Schiphol en de grote steden niemand er in niemand er uit.
Volgens mij geld mijn taxi vergunning toch echt voor de hele eu, en ben nu wel klaar met die poes pas
Kom gewoon waneer ik zin heb, punt.