Bert Jakobs, VMNN, Vervoersmanagement Noord-Nederland

VMNN neemt na Javo Tours ook failliet Beimers Taxi over

Vervoersmanagement Noord-Nederland BV (VMNN) heeft de activiteiten van Beimers Taxi overgenomen. Het taxibedrijf ging vorige week failliet. De activiteiten van het Friese bedrijf worden onder het management van VMNN vanuit dezelfde locaties in Leeuwarden, Franeker en St. Annaparochie voortgezet. 

“Voor de tweede keer in korte tijd deed zich de mogelijkheid voor om middels een overname onze positie als één van de grootste personenvervoerders in Noord-Nederland te versterken”, meldt het bedrijf. Vorige week nam VMNN al de activiteiten van JAVO Tours te Drachten over.

Beimers Taxi werd vorige week failliet verklaard als gevolg van financiële problemen waarmee het bedrijf kampte. De diverse pogingen om de onderneming financieel weer gezond te krijgen mislukten, waardoor een faillissement onafwendbaar was.

Overname

“De overname van Beimers Taxi is naast de overname van JAVO Tours strategisch gezien voor ons een prachtige kans om onze bedrijfsomvang verder te laten groeien om zo een concurrerend aanbod van vervoersdiensten te kunnen blijven bieden”, vindt Bert Jakobs, directeur van VMNN. Het scenario van de overname was dan ook een logische stap.

“VMNN organiseert in heel Noord-Nederland het vervoer voor vele overheden en zorginstellingen. In totaal worden door VMNN dagelijks 330 taxivoertuigen aangestuurd. Vaak werken we daarvoor samen met lokale onderaannemers, maar er wordt ook door eigen VMNN-voertuigen gereden. In de regio Friesland zullen we het vervoer in eerste instantie grotendeels met eigen voertuigen uitvoeren. Maar we zullen in de Friese regio ook actief de samenwerking opzoeken. Daarmee wil VMNN tevens graag een oplossing bieden voor de uiterst lastige situatie waarin de taxibranche zich momenteel bevindt.”

De continuering van de dienstverlening aan de opdrachtgevers van Beimers Taxi is met de overname volgens VMNN gegarandeerd. Desgevraagd hebben diverse opdrachtgevers al te kennen gegeven graag verder te willen met VMNN. Na verdere inventarisatie zal VMNN zich naar eigen zeggen, en conform afspraak met de curator, maximaal inspannen voor het behoud van de werkgelegenheid.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

1 reactie op “VMNN neemt na Javo Tours ook failliet Beimers Taxi over”

Maurits Eckringa|18.02.16|15:09

1 jaar geleden wist Beimers toch ook al hoe de financiële positie van Kijlstra taxivervoer ervoor stond ? Of laat je zoiets niet doorrekenen door een accountant voordat je een bedrijf over neemt ?