leeringenvervoer, schooltaxi, taxibus

Vervoer gereformeerde leerlingen Kampen door vrijwilligers

leeringenvervoer, schooltaxi, taxibus

De gemeente Kampen bezuinigde vorig jaar fors op het leerlingenvervoer, waardoor diverse leerlingen voortaan alleen nog maar een vergoeding voor het openbaar vervoer ontvangen. Dat gold ook voor 24 kinderen die tot vorig jaar met de taxi naar de gereformeerde Eliëzerschool in Zwolle gingen. De afgelopen weken hebben de ouders hun kinderen zelf naar school gebracht. Maar het vervoer van deze leerlingen wordt vanaf 8 maart overgenomen door vrijwilligers van de stichting Welzijn Kampen.

De gemeente wilde bij de bezuinigingsronde wel de kosten van het openbaar vervoer vergoeden, en voor kinderen tot 9 jaar ook de extra kosten van een begeleider. Maar niet meer het vervoer per taxi.

Kwetsbare basisschoolleerlingen

“Ik vind het onwenselijk om kwetsbare basisschoolleerlingen met het openbaar vervoer te laten reizen”, zegt Arco Hak, algemeen directeur van de Stichting voor Speciaal Onderwijs op Gereformeerde Grondslag in Zwolle waaronder de Eliëzerschool valt, in het Reformatorisch Dagblad.

In augustus is een bijeenkomst voor ouders belegd. Hierbij werd de keuze voorgelegd om voortaan zelf de kinderen naar school te brengen, of dat de scholen een stichting zouden oprichten die voor het vervoer zou zorgen. Welzijn Kampen zet al busjes in voor het vervoer van senioren en mensen met een beperking dat door de overheid is wegbezuinigd.

Vrijwilligers

Na de voorjaarsvakantie start een pilot van de gemeente en de Eliëzerschool met het leerlingenvervoer, die tot eind 2018 loopt. In die periode verzorgen vrijwilligers van Welzijn Kampen dit vervoer. Onder de vrijwillige chauffeurs zijn diverse ouders.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Vervoer gereformeerde leerlingen Kampen door vrijwilligers”

Huib van der Kleij|02.03.16|19:51

Blij dat ik in een grote stad woon waar er nog vervoer is voor mensen met een beperking. Schandalig dat dit ergens anders is wegbezuinigd terwijl ze er wel recht op hebben .

Japie Kingcorn|04.03.16|07:00

Grappig :-) Gereformeerde leerlingen zijn dus automatisch mensen met een beperking…

Pedro|11.03.16|10:08

Prima oplossing. Laat de gelden die beschikbaar zijn maar ten goede komen aan kinderen die het nodig hebben in plaats van aan kinderen waarvan de ouders een keuze maken gebruik te willen maken van onderwijs op grotere afstand.