Klomp, taxi, taxibus, taxibedrijf

Klomp aansprakelijk gesteld voor stopzetten leerlingenvervoer

Foto: Lars Verpalen / PMG

De gemeente Veenendaal en Rhenen gaan een forse schadevergoeding eisen van Klomp Groepsvervoer BV. Het gemeentebestuur heeft besloten het taxibedrijf civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor de geleden schade en de boeteclausule toe te passen vanwege de voortijdige beëindiging van het leerlingenvervoer. Dat blijkt uit te besluitenlijst van het college van B en W van de gemeente Veenendaal.

De gemeente Veenendaal vordert samen met de gemeente Rhenen een bedrag van 540.000 euro van Klomp. De aanbesteding in 2013 was voor beide gemeenten gezamenlijk.

Leerlingenvervoer

Taxibedrijf Klomp won in het jaar 2013 de aanbesteding voor het leerlingenvervoer van ruim 200 leerlingen. Er werd heel scherp ingeschreven, want de gemeente was een ton per jaar goedkoper uit. Maar er was te laag ingeschreven, zo bleek later. Vanwege financiële problemen moest Klomp het contract met de gemeenten Veenendaal en Rhenen stopzetten in 2015; er werd te zwaar verlies op geleden.

De gemeente gaf vervolgens de opdracht aan Willemsen de Koning om het vervoer voor haar rekening te nemen, maar daarvoor moest wel een meer normaal tarief betaald worden. De gemeenten zijn van mening dat ze die kosten kunnen verhalen op Klomp. “Contract is contract”, vinden ze. Klomp zegt dat de opdracht in overleg is terug gegeven.

Procedure

De gemeente Veenendaal liet in september weten dat er een schadeclaim van 258.000 euro zou komen. Die zaak gaat nu lopen. Samen met de gemeente Rhenen is de vordering 540.000 euro. Het gemeentebestuur heeft een advocatenkantoor opdracht gegeven deze procedure te voeren en de gemeente Veenendaal in de onderhavige procedure te vertegenwoordigen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Klomp aansprakelijk gesteld voor stopzetten leerlingenvervoer”

Cor Cor|10.03.16|12:02

en wie is de dupe het personeel ..want klomp kan nu alles al niet betalen dus je weet wat dat betekend… erg jammer allemaal voor die mensen die zich elke dag inzetten.

Albert van Kerkhoff|10.03.16|12:30

en waren de taxi chauffeurs niet zo verstandig om hun loon vordering te laten vallen. Zo zie je maar weer, heb je recht haal het dan ook al gaat de werkgever failliet. Als de vordering het faillissement te weeg brengt dan is het leed al in eerder stadium geleden.

Klomp aansprakelijk gesteld voor stopzetten leerlingenvervoer | TaxiPro
Klomp, taxi, taxibus, taxibedrijf

Klomp aansprakelijk gesteld voor stopzetten leerlingenvervoer

Foto: Lars Verpalen / PMG

De gemeente Veenendaal en Rhenen gaan een forse schadevergoeding eisen van Klomp Groepsvervoer BV. Het gemeentebestuur heeft besloten het taxibedrijf civielrechtelijk aansprakelijk te stellen voor de geleden schade en de boeteclausule toe te passen vanwege de voortijdige beëindiging van het leerlingenvervoer. Dat blijkt uit te besluitenlijst van het college van B en W van de gemeente Veenendaal.

De gemeente Veenendaal vordert samen met de gemeente Rhenen een bedrag van 540.000 euro van Klomp. De aanbesteding in 2013 was voor beide gemeenten gezamenlijk.

Leerlingenvervoer

Taxibedrijf Klomp won in het jaar 2013 de aanbesteding voor het leerlingenvervoer van ruim 200 leerlingen. Er werd heel scherp ingeschreven, want de gemeente was een ton per jaar goedkoper uit. Maar er was te laag ingeschreven, zo bleek later. Vanwege financiële problemen moest Klomp het contract met de gemeenten Veenendaal en Rhenen stopzetten in 2015; er werd te zwaar verlies op geleden.

De gemeente gaf vervolgens de opdracht aan Willemsen de Koning om het vervoer voor haar rekening te nemen, maar daarvoor moest wel een meer normaal tarief betaald worden. De gemeenten zijn van mening dat ze die kosten kunnen verhalen op Klomp. “Contract is contract”, vinden ze. Klomp zegt dat de opdracht in overleg is terug gegeven.

Procedure

De gemeente Veenendaal liet in september weten dat er een schadeclaim van 258.000 euro zou komen. Die zaak gaat nu lopen. Samen met de gemeente Rhenen is de vordering 540.000 euro. Het gemeentebestuur heeft een advocatenkantoor opdracht gegeven deze procedure te voeren en de gemeente Veenendaal in de onderhavige procedure te vertegenwoordigen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Klomp aansprakelijk gesteld voor stopzetten leerlingenvervoer”

Cor Cor|10.03.16|12:02

en wie is de dupe het personeel ..want klomp kan nu alles al niet betalen dus je weet wat dat betekend… erg jammer allemaal voor die mensen die zich elke dag inzetten.

Albert van Kerkhoff|10.03.16|12:30

en waren de taxi chauffeurs niet zo verstandig om hun loon vordering te laten vallen. Zo zie je maar weer, heb je recht haal het dan ook al gaat de werkgever failliet. Als de vordering het faillissement te weeg brengt dan is het leed al in eerder stadium geleden.