Connexxion, taxibus, leerlingenvervoer, tekenwedstrijd

Taxibussen leerlingenvervoer Connexxion met kindertekening

Foto: persbericht Connexxion

De elfjarige Kelsey Okhuijsen uit Utrecht heeft de tekenwedstrijd van Connexxion Taxi Services gewonnen. De opdracht was om het mooiste taxibusje van het Utrechtse leerlingenvervoer te ontwerpen. Als hoofdprijs rijdt Connexxion vanaf nu in Utrecht met zes taxibusjes met de bestickering, zoals Kelsey had getekend: een grote uil, een bambi, vogels, bloemen en vlinders.

De Utrechtse wethouder van onderwijs Jeroen Kreijkamp maakte donderdag in de trouwzaal van het Utrechtse oude stadhuis de uitslag bekend. Een ander deel van de hoofdprijs is een geheel verzorgd dagje uit naar de Efteling met haar ouders en een vriendinnetje.

Speciaal onderwijs

Maar liefst 145 scholieren van een kleine veertig scholen voor speciaal onderwijs in Utrecht hebben een kleurige tekening ingestuurd. Het thema van de wedstrijd was ‘natuur’, een voor kinderen begrijpelijke variant op duurzaamheid. Ieder kind mocht zijn idee uitwerken op een papieren voorbeeld van het type taxibus dat zou worden bestickerd.

De inzendingen zijn beoordeeld door een jury die bestaat uit Shirley van den Kolk, Regiomanager Utrecht/Groene Hart van Connexxion, Abid M’hamdi, vervoerscoördinator van Connexxion en Slaus van Dam, manager leerlingenzaken van de gemeente Utrecht.

Jury

Voor de jury was het duidelijk dat Kelsey en al die anderen enorm hun best hebben gedaan om er wat prachtigs van te maken, veel grasgroen, mooie schone luchten, bloemen, dieren, noem maar op. Alles ademt natuur.
“Ik dacht, droom ik of is het écht waar. Echt, ik kan niet geloven dat ik heb gewonnen”, zei een enthousiaste en breed stralende Kelsey bij de prijsuitreiking.

De nummer twee, de zevenjarige Keano Gerritse, had haar taxibusje beschilderd met tulpen, een regenboog en tientallen hartjes. Eva Moises Samuel eindigde als gedeelde nummer twee. Zij is negen jaar en heeft allerlei dieren getekend, zoals een pandabeertje, een oranje zeepaardje en een groene schildpad. “Het Utrechtse straatbeeld is er weer een stukje vrolijker van geworden”, meldt Connexxion.

Connexxion, taxibus, leerlingenvervoer, tekenwedstrijd

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxibussen leerlingenvervoer Connexxion met kindertekening”

Hartstikke leuk en dat nog wel bij Connexxion! Terwijl mijn oud collega`s en ik die kindjes van 0 tot 5 jaar in de bus hadden nog niet eens iets aan de binnenkant mochten ophangen als het van buiten zichtbaar was!

Rob Rörik|24.03.16|13:17

Precies Joke,heb ik ook bij Connexxion ondervonden,is niet kindvriendelijk.Vooral als je alleen schoolkinderen rijd.Maar dit is dan Connexxion nieuwe stijl anno 2016.