Munckhof, taxichauffeur, passagier, wmo

Aanbesteding GroeneHartHopper naar Munckhof Taxi

Munckhof Taxi heeft de EU-aanbesteding CVV Midden-Holland GroeneHartHopper gewonnen. Er waren in totaal vijf inschrijvers. De opdracht bestaat uit het met ingang van 1 juli 2016 uitvoeren van het Wmo vervoer namens de deelnemende gemeenten en het OV-deeltaxivervoer namens de provincie. Het OV-vervoer is bedoeld als aanvulling op het lijngebonden OV.

Het gaat om een contract van in totaal slechts één jaar en één maand. De opdrachtgevers hebben de mogelijkheid om de overeenkomst maximaal drie (3) keer, tegen gelijkblijvende kosten en condities, te verlengen.

Contract

Het contract behelst de ritaanname, planning, rituitvoering en informatievoorziening aan de reiziger (onder meer voor de afstemming tussen GroeneHartHopper en het reguliere openbaar vervoer).

In de Regio Midden-Holland rijdt op dit moment GroeneHartHopper, een Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) systeem voor inwoners in de regio. GroeneHartHopper is een vervoersysteem dat ondersteunend is aan het openbaar vervoer in de Regio. Het is een open systeem, dat wil zeggen dat iedereen die een rit begint of beëindigt in het gebied er gebruik van kan maken.

Percelen

De opdracht is niet verder opgedeeld in meerdere percelen, omdat schaalverkleining volgens de gemeenten in dit contract kostenverhogend werkt. De Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben deze opdracht gezamenlijk aanbesteed.

Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi licht toe: “Munckhof wordt verantwoordelijk voor de ritaanname, de planning, de rituitvoering en de informatievoorziening aan de reiziger in het hele vervoersgebied. Voor de uitvoering werken we samen met lokale vervoersbedrijven uit de regio.”

Samenwerking

Munckhof werkt voor de uitvoering van het vervoer intensief samen met lokale vervoerders. Poortinga: “Lokale taxibedrijven hebben heel veel kennis en ervaring met het vervoer in de regio. Die kennis en ervaring willen we gebruiken door met ze samen te werken bij de uitvoering van deze opdracht. De combinatie van lokale taxibedrijven die de uitvoering verzorgen en de kennis en stabiliteit van Munckhof als regisseur is voor een opdrachtgever ideaal. De continuïteit van het vervoer is daardoor altijd geborgd en er kan flexibel ingespeeld worden op de vervoersbehoefte.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.