leerlingenvervoer

‘Centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer niet in orde’

Ouders van 235 kinderen uit de gemeente De Fryske Marren willen dat het gebruik van centrale opstapplaatsen bij het leerlingenvervoer wordt teruggedraaid. Niet alle opstapplaatsen zouden veilig en verlicht zijn, ondanks beloftes van de gemeente.

De ouders hebben zich verenigd in het het Actiecomité Leerlingenvervoer. Die heeft alle 22 opstapplaatsen onlangs gecontroleerd. Conclusie is dat slechts acht opstapplaatsen aan alle eisen voldoen. Eén opstapplek bleek zelfs helemaal niet te bestaan.

Haltes

Twee haltes zijn zijn door de gemeente inmiddels opgeheven. Hiervoor kwamen twee nieuwe in de plaats, volgens de Fryske Marren. Maar de gemeente vergat de ouders hierover te informeren.

De gemeente had basisschool De Wynbrekker in Oosterzee aangewezen al nieuwe opstapplaats. De kinderen zouden daar eventueel bij slecht weer binnen kunnen wachten. Een probleem was echter dat de kinderen daar al om half acht staan en gebouw pas een half uur later open gaat. De kinderen wachten nu tijdelijk bij een ouder thuis in Oosterzee.

Bezuiniging

Door ‘kwetsbare’ kinderen niet meer thuis, maar bij centrale opstapplaatsen op te pikken, bezuinigt de gemeente 19.000 euro op het leerlingenvervoer. Voorafgaand aan een raadcommissievergadering leverden ouders en de SP vorig jaar een zwartboek hierover in met 1200 handtekeningen, meldt de Jouster Courant.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “‘Centrale opstapplaatsen leerlingenvervoer niet in orde’”

Henk Mullem|02.04.16|14:37

als geld regeert is de gebruiker niks meer weerd(waard rijmt niet)

Jacques Wolff|25.04.16|21:02

Als blijkt dat de gemeente De Fryske Marren 23 opstapplaatsen heeft aan gewezen als centrale opstapplaatsen, waarvan er 8 aan de door de gemeente gestelde eisen voldoet en een imaginaire opstaplaats. Als dat schriftelijk is vastgelegd, pleegt zij contactbreuk. De belanghebbende kunnen de gemeente, binnen een redelijke termijn sommeren, omdat te herstellen, Is dat niet zo dan kunnen zij eisen dat de oude regel hersteld wordt.