LeerlingenVervoer, taxi

Leerlingenvervoer Rijssen-Holten via ouderencollectief

Het leerlingenvervoer in Rijssen-Holten gaat voortaan door de ouders zelf geregeld worden via een ouderencollectief, als het aan de ouders ligt. Op die manier hopen ze dat het niveau van de voorziening op peil blijft. Via een openbare aanbesteding vrezen ze dat er te snel wordt gekozen voor de meest goedkope oplossing.

Het vervoer van kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking wordt nu nog door de gemeente geregeld.

Adviesraad

Ouders van de kinderen hebben zich verenigd in de Adviesraad Leerlingenvervoer Rijssen-Holten (ALRH). Zo vinden de ouders het belangrijk dat de leerlingen iedere dag door hun eigen vaste chauffeur wordt vervoerd, en dat er niet gewisseld wordt.

De lokale adviesraad werkt sinds een jaar aan het plan voor een oudercollectief dat op 12 april wordt gepresenteerd, zo meldt Tubantia.

Persoonsgebonden budget

Ook bijvoorbeeld de gemeente Tiel werkt met een vraaggericht model voor het leerlingenvervoer, waarbij ouders met persoonsgebonden budgetten zelf vervoer inkopen bij lokale taxibedrijven. Hierbij financieren gemeentes het vervoer volgens een bepaald budget, maar regelen ouders de inkoop zelf zodat er geen aanbesteding nodig is. Willen de ouders hogere kwaliteit maar is daarvoor geen budget, leggen ze zelf het verschil bij.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Leerlingenvervoer Rijssen-Holten via ouderencollectief”

Huib van der Kleij|05.04.16|13:42

goed geregeld eindelijk inzien wat nodig is geen NMa controle nodig. Gemeenten zien het in dat dit waarschijnlijk de beste oplossing is en nog betaalbaar ook en goed voor lokale taxibedrijven die niet afhankelijk zijn van afbraak prijzen.

Frank van Boxtel|07.04.16|11:13

Dat we daar niet eerder op zijn gekomen! Echter, wie bepaalt en borgt de vaste zitplaatsen, bekwame begeleiding en de vaste bekwame chauffeur? Slaan de vechtpartijen tussen de kinderen over naar de ouders in de straat?. Vertrouwen op duurzame onderlinge verdraagzaamheid is m.i. naief. Worden passende zitplaatsen straks te koop door onderhandse transacties? Hoe gaat het bij klachten? De herinneringen aan bedreigende ouders doemen weer op. Ik wens de adviesraad veel sterkte toe. Cynisch? Ja.

Ton van Dalfsen|09.04.16|18:01

Zolang men lokale bedrijven daarvoor gaat gebruiken ben ik daar blij mee. De kwaliteit zal in sprongen vooruit gaan. Net als het vervoer geregeld was voor men moest aanbesteden en aan lokale bedrijven gegund werd.

Leerlingenvervoer Rijssen-Holten via ouderencollectief | TaxiPro
LeerlingenVervoer, taxi

Leerlingenvervoer Rijssen-Holten via ouderencollectief

Het leerlingenvervoer in Rijssen-Holten gaat voortaan door de ouders zelf geregeld worden via een ouderencollectief, als het aan de ouders ligt. Op die manier hopen ze dat het niveau van de voorziening op peil blijft. Via een openbare aanbesteding vrezen ze dat er te snel wordt gekozen voor de meest goedkope oplossing.

Het vervoer van kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen vanwege een lichamelijke of geestelijke beperking wordt nu nog door de gemeente geregeld.

Adviesraad

Ouders van de kinderen hebben zich verenigd in de Adviesraad Leerlingenvervoer Rijssen-Holten (ALRH). Zo vinden de ouders het belangrijk dat de leerlingen iedere dag door hun eigen vaste chauffeur wordt vervoerd, en dat er niet gewisseld wordt.

De lokale adviesraad werkt sinds een jaar aan het plan voor een oudercollectief dat op 12 april wordt gepresenteerd, zo meldt Tubantia.

Persoonsgebonden budget

Ook bijvoorbeeld de gemeente Tiel werkt met een vraaggericht model voor het leerlingenvervoer, waarbij ouders met persoonsgebonden budgetten zelf vervoer inkopen bij lokale taxibedrijven. Hierbij financieren gemeentes het vervoer volgens een bepaald budget, maar regelen ouders de inkoop zelf zodat er geen aanbesteding nodig is. Willen de ouders hogere kwaliteit maar is daarvoor geen budget, leggen ze zelf het verschil bij.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Leerlingenvervoer Rijssen-Holten via ouderencollectief”

Huib van der Kleij|05.04.16|13:42

goed geregeld eindelijk inzien wat nodig is geen NMa controle nodig. Gemeenten zien het in dat dit waarschijnlijk de beste oplossing is en nog betaalbaar ook en goed voor lokale taxibedrijven die niet afhankelijk zijn van afbraak prijzen.

Frank van Boxtel|07.04.16|11:13

Dat we daar niet eerder op zijn gekomen! Echter, wie bepaalt en borgt de vaste zitplaatsen, bekwame begeleiding en de vaste bekwame chauffeur? Slaan de vechtpartijen tussen de kinderen over naar de ouders in de straat?. Vertrouwen op duurzame onderlinge verdraagzaamheid is m.i. naief. Worden passende zitplaatsen straks te koop door onderhandse transacties? Hoe gaat het bij klachten? De herinneringen aan bedreigende ouders doemen weer op. Ik wens de adviesraad veel sterkte toe. Cynisch? Ja.

Ton van Dalfsen|09.04.16|18:01

Zolang men lokale bedrijven daarvoor gaat gebruiken ben ik daar blij mee. De kwaliteit zal in sprongen vooruit gaan. Net als het vervoer geregeld was voor men moest aanbesteden en aan lokale bedrijven gegund werd.