leerlingenvervoer, schooltaxi

Proef met centrale opstapplek leerlingenvervoer in Winsum

De gemeente Winsum start op maandag 18 april met een proef waarbij een groepje kinderen tussen 8 tot 11 jaar vanaf een centrale plek in het dorp Winsum kan opstappen.De opstapplek is bij de zij-ingang van Verpleeghuis De Twaalf Hoven. In de gemeente Winsum maken op dit moment 65 kinderen gebruik van speciaal gesubsidieerd leerlingenvervoer. De kinderen worden naar hun school (veelal) in de stad Groningen gebracht en gehaald.

Wethouder Marc Verschuren is aanwezig op het moment dat de kinderen zich verzamelen en voor het eerst om 08.00 uur tegelijk met de taxibus van de vervoerder Uvo vertrekken.

Centrale opstapplaats

Vorig jaar startte een soortgelijke pilot in een aantal andere Noord-Groninger gemeenten. Nu komt er ook in Winsum een eerste centrale opstapplaats voor kinderen, die in Groningen naar school gaan.

“Hierdoor leren de kinderen langzamerhand zelfstandiger te worden en krijgen ze meer zelfvertrouwen”, meldt de gemeente. “Vanaf een bepaalde leeftijd zijn de meesten aangewezen op het openbaar vervoer naar voortgezet onderwijs. De opstapplaats is daar een mooie voorbereiding voor. Bijkomend voordeel is dat de reistijd voor de meeste kinderen korter wordt.”

Dorp

Als deze vaste opstapplaats een succes blijkt, worden in de toekomst meer opstapplaatsen in het dorp gerealiseerd, zo meldt de gemeente.

Overigens zijn er wel bepaalde zaken waar een gemeente goed over moet nadenken, alvorens besloten wordt tot invoering ervan. Want het is belangrijk om goed te kijken aan welke voorwaarden de opstapplaats moet voldoen. Lees daarvoor deze column.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Proef met centrale opstapplek leerlingenvervoer in Winsum | TaxiPro
leerlingenvervoer, schooltaxi

Proef met centrale opstapplek leerlingenvervoer in Winsum

De gemeente Winsum start op maandag 18 april met een proef waarbij een groepje kinderen tussen 8 tot 11 jaar vanaf een centrale plek in het dorp Winsum kan opstappen.De opstapplek is bij de zij-ingang van Verpleeghuis De Twaalf Hoven. In de gemeente Winsum maken op dit moment 65 kinderen gebruik van speciaal gesubsidieerd leerlingenvervoer. De kinderen worden naar hun school (veelal) in de stad Groningen gebracht en gehaald.

Wethouder Marc Verschuren is aanwezig op het moment dat de kinderen zich verzamelen en voor het eerst om 08.00 uur tegelijk met de taxibus van de vervoerder Uvo vertrekken.

Centrale opstapplaats

Vorig jaar startte een soortgelijke pilot in een aantal andere Noord-Groninger gemeenten. Nu komt er ook in Winsum een eerste centrale opstapplaats voor kinderen, die in Groningen naar school gaan.

“Hierdoor leren de kinderen langzamerhand zelfstandiger te worden en krijgen ze meer zelfvertrouwen”, meldt de gemeente. “Vanaf een bepaalde leeftijd zijn de meesten aangewezen op het openbaar vervoer naar voortgezet onderwijs. De opstapplaats is daar een mooie voorbereiding voor. Bijkomend voordeel is dat de reistijd voor de meeste kinderen korter wordt.”

Dorp

Als deze vaste opstapplaats een succes blijkt, worden in de toekomst meer opstapplaatsen in het dorp gerealiseerd, zo meldt de gemeente.

Overigens zijn er wel bepaalde zaken waar een gemeente goed over moet nadenken, alvorens besloten wordt tot invoering ervan. Want het is belangrijk om goed te kijken aan welke voorwaarden de opstapplaats moet voldoen. Lees daarvoor deze column.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.