taxicentrale, Waaksma

Waaksma neemt cliëntenvervoer Zorggroep Alliade over

taxicentrale, Waaksma

Na het faillissement van Taxi Klomp heeft Zorggroep Alliade in Taxicentrale Waaksma uit Kootstertille een nieuwe vervoerder gevonden. Waaksma verzorgt vanaf zaterdag 14 mei het vervoer van de cliënten van Talant, WIL en Meriant. Dat meldt Auke Jelle Kingma, directeur van Talant.

Slechts een klein aantal cliënten krijgt te maken met een nieuwe chauffeur. Zoveel mogelijk chauffeurs van Klomp blijven voor Waaksma rijden, op dezelfde bus en op dezelfde route. Dat zorgt voor continuïteit, vertelt Kingma. Het bedrijf zet zich in om de overgang naar een eventuele nieuwe chauffeur zo soepel mogelijk te laten verlopen door middel van een persoonlijke kennismaking.

Onderaannemers

Waaksma en Alliade zijn geen onbekenden voor elkaar. Waaksma rijdt al tientallen jaren voor cliënten van met name Talant. De afgelopen jaren reed Waaksma samen met andere onderaannemers al de helft van alle ritten van Alliade. Deze onderaannemers blijven ook voor Waaksma rijden.

Alliade heeft gesprekken gevoerd met de overnamekandidaat van Klomp, maar uiteindelijk besloten om verder te gaan met Waaksma. “Alliade waardeert het dat de chauffeurs van Klomp, ondanks onzekerheid over hun toekomst, de afgelopen weken gewoon hun ritten hebben gereden. Dankzij hun persoonlijke inzet en betrokkenheid hebben onze cliënten tot nu toe weinig last van de problemen bij Klomp”, aldus de directeur.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.