LeerlingenVervoer, taxi

Leerlingenvervoer drie gemeenten tijdelijk naar WdK

LeerlingenVervoer, taxi

Willemsen de Koning (WdK) neemt na Pinksteren tijdelijk het leerlingenvervoer van het failliete Klomp over in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. De vervoerder doet dat tot aan de zomervakantie. Dat hebben de gemeenten laten weten.

De curator garandeert het vervoer van de leerlingen tot en met vrijdag 13 mei. Vanaf 17 mei, direct na Pinksteren, zet Willemsen de Koning de activiteiten voort. Dat gebeurt met zo veel mogelijk dezelfde chauffeurs, onderaannemers en met dezelfde routes. Zo blijven de veranderingen voor de leerlingen zo beperkt mogelijk.

Aanbesteding nieuwe schooljaar

Voor het leerlingenvervoer in het nieuwe schooljaar is een Europese aanbesteding gestart. Ook hierin trekken de gemeenten gezamenlijk op. Er is nog geen nieuwe vervoerder bekend. De aanbestedingsprocedure loopt nog.

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.