schoolvervoer, leerlingenvervoer, taxi

Leerlingenvervoer Utrechtse gemeenten naar WdK

schoolvervoer, leerlingenvervoer, taxi

Vanaf 17 mei neemt Willemsen de Koning (WdK) het leerlingenvervoer over van het failliete Klomp Groepsvervoer voor de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Zeist en Houten. Het gaat om ongeveer honderd leerlingen.

Uitgangspunt bij de overname is dat er voor de leerlingen en hun ouders zo min mogelijk verandert. De gemeenten hebben de betrokken ouders en leerlingen inmiddels op de hoogte gebracht. De vervoerder gaat hen zelf ook benaderen voor praktische informatie over het vervoer.

Al actief in de regio

Het vervoer dat Willemsen de Koning van Klomp overneemt betreft de ritten naar scholen in Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Hilversum, Huizen, Soest, Barneveld, Tiel en Wijk bij Duurstede. Het in Arnhem gevestigde Willemsen de Koning is al langer in de genoemde gemeenten actief in het leerlingenvervoer naar scholen in andere plaatsen.

Eerder deze week werd bekend dat Willemsen de Koning ook tijdelijk het leerlingenvervoer overneemt in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen na het faillissement van Klomp. De vervoerder had ook graag twee grotere contracten van Klomp overgenomen als beoogde overnamekandidaat: ritten voor cliënten van zorgorganisatie Reinaerde en cliëntenvervoer voor Zorggroep Alliade. Na onderhandelingen koos Reinaerde echter voor Connexxion en ging Alliade in zee met Taxicentrale Waaksma.

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.