leeringenvervoer, schooltaxi, taxibus

Nieuwe vervoerders in regio Alkmaar en Rhenen en Veenendaal

Drie vervoerders gaan het leerlingenvervoer verzorgen in de regio Alkmaar. Het gaat om Willemsen de Koning, Noot en De Vier Gewesten Personenvervoer. De overeenkomst gaat in de meeste regiogemeenten van start met ingang van het nieuwe schooljaar. Alleen in de gemeente Bergen loopt het huidige contract nog een jaar door.

De gemeenten in de regio Alkmaar hadden een gezamenlijke aanbesteding gedaan omdat het contract met Connexxion, de huidige vervoerder, afloopt. Het gaat om de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. De overeenkomsten met de nieuwe vervoerders zijn inmiddels getekend. Willemsen de Koning gaat het vervoer doen in de regio, Noot neemt het vervoer richting van Amsterdam en Haarlem voor zijn rekening en De Vier Gewesten Personenvervoer gaat leerlingen vervoeren naar de verre bestemmingen.

Noot

In het midden het land heeft ook een gunning plaatsgevonden. Het leerlingenvervoer in de gemeenten Rhenen en Veenendaal gaat vanaf het schooljaar 2016/2017 naar Noot Touringcar Ede. Dat is de uitkomst van de aanbesteding die beide gemeenten hebben uitgeschreven. De opdracht is voor twee schooljaren.

Voorafgaand aan de aanbesteding hebben de gemeenten de ouders van de leerlingen geraadpleegd over de opzet van het leerlingenvervoer. De uitkomsten zijn gebruikt om kwaliteitseisen te formuleren bij de aanbesteding. Zo is er gelet op veiligheid en sfeer in de bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuwe vervoerders in regio Alkmaar en Rhenen en Veenendaal | TaxiPro
leeringenvervoer, schooltaxi, taxibus

Nieuwe vervoerders in regio Alkmaar en Rhenen en Veenendaal

Drie vervoerders gaan het leerlingenvervoer verzorgen in de regio Alkmaar. Het gaat om Willemsen de Koning, Noot en De Vier Gewesten Personenvervoer. De overeenkomst gaat in de meeste regiogemeenten van start met ingang van het nieuwe schooljaar. Alleen in de gemeente Bergen loopt het huidige contract nog een jaar door.

De gemeenten in de regio Alkmaar hadden een gezamenlijke aanbesteding gedaan omdat het contract met Connexxion, de huidige vervoerder, afloopt. Het gaat om de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. De overeenkomsten met de nieuwe vervoerders zijn inmiddels getekend. Willemsen de Koning gaat het vervoer doen in de regio, Noot neemt het vervoer richting van Amsterdam en Haarlem voor zijn rekening en De Vier Gewesten Personenvervoer gaat leerlingen vervoeren naar de verre bestemmingen.

Noot

In het midden het land heeft ook een gunning plaatsgevonden. Het leerlingenvervoer in de gemeenten Rhenen en Veenendaal gaat vanaf het schooljaar 2016/2017 naar Noot Touringcar Ede. Dat is de uitkomst van de aanbesteding die beide gemeenten hebben uitgeschreven. De opdracht is voor twee schooljaren.

Voorafgaand aan de aanbesteding hebben de gemeenten de ouders van de leerlingen geraadpleegd over de opzet van het leerlingenvervoer. De uitkomsten zijn gebruikt om kwaliteitseisen te formuleren bij de aanbesteding. Zo is er gelet op veiligheid en sfeer in de bus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.