Taxi Wegman, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Woudrichem en Werkendam gegund aan Taxi Wegman

Taxi Wegman uit Ameide mag tot en met 31 juli 2017 het leerlingenvervoer in Werkendam en Woudrichem voor zijn rekening nemen. Feitelijk deed het bedrijf dat sinds augustus 2014 al als onderaannemer. Door het faillissement van de vorige opdrachtnemer was een nieuwe aanbesteding echter vereist. Het contract betreft circa negentig leerlingen en 22 routes.

Met dat bankroet als nijpende reden werd de opdracht gegund zonder voorafgaande bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie (PBEU). Door het faillissement van de opdrachtnemer moest binnen twee weken een nieuwe partij worden gevonden voor het voortzetten van het leerlingenvervoer. Het doorlopen van een aanbestedingsprocedure zou niet op tijd hebben gezorgd voor een nieuwe vervoerder. Om het vervoer zo soepel mogelijk voort te zetten, is besloten om Wegman dat te laten doen.

Aanbesteding ruim een jaar

De opdracht werd, los van de noodzaak om snel tot een besluit te komen, gegund op basis van prijs. Taxi Wegman was, ook gezien de korte en bijzondere procedure, de enige partij die zich voor de opdracht had ingeschreven. Het nieuwe contract heeft een geldigheidsduur van ruim een jaar en loopt van 1 mei 2016 tot en met 31 juli 2017.

Cassander Wegman geeft namens het taxibedrijf aan dat β€œin goed overleg met de gemeente het vervoer ook in de aanbestedingsperiode goed en correct is blijven verlopen, zoals dat altijd het geval is geweest en ook zal blijven.”

Contractperiode

De procedure voor de contractperiode augustus 2011 – augustus 2014 werd destijds gewonnen door de combinatie Taxi Elshout / Taxi Bron en Zwaluwreizen, dat in de periode daarvoor ook al het scholierenvervoer in de regio voor zijn rekening nam. Ook de volgende contractperiode bedroeg drie jaar, van 1 augustus 2014 tot en met 31 juli 2017, maar deze werd door de vervoerder in kwestie dus niet volbracht.

Vincent Krabbendam

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.