schoolvervoer, leerlingenvervoer, taxi

Chauffeurs leerlingenvervoer protesteren in Schagen

Veertig taxichauffeurs die het leerlingenvervoer verzorgen in Schagen hebben maandagochtend een kleine protestactie voor het behoud van hun baan gehouden. Samen met de ouders van leerlingen lieten zij om 11:00 uur voor het stadhuis van Schagen van zich horen, zo meldt FNV Taxi.

Maandag om 12.00 uur liep het voor-ultimatum af dat FNV Taxi heeft gestuurd aan Willemsen de Koning (WDK). Dat bedrijf nam onlangs een deel van de vervoerscontracten over van het failliete Klomp Groepsvervoer. Omdat het volgens WDK geen echte doorstart of overname betreft, ziet het bedrijf ziet zich niet genoodzaakt de doorlopende contracten van voormalig Klomp-personeel over te nemen.

In deze kwestie betreft het de chauffeurs die het leerlingenvervoer verzorgen in Den Helder, Schagen en Hollands Kroon. De contracten die aan hen zijn voorgelegd, voorzien niet in de overname van de contracten voor onbepaalde tijd die zij bij Klomp hadden. FNV Taxi ontraadt de chauffeurs de nieuwe arbeidsovereenkomsten te tekenen en heeft WDK gesommeerd deze snel aan te passen.

Dezelfde bussen

Minke Jansma namens de vakbond:  “We willen dat de gemeente als opdrachtgever, of de werkgever, met ons afspreekt dat deze chauffeurs hun eigen leerlingen kunnen blijven vervoeren. De chauffeurs strijden voor hun baan. Ook de ouders van de leerlingen die ze vervoeren steunen hen middels een petitie.”

De vakbond is van mening dat de chauffeurs voor Willemsen de Koning dezelfde cliënten in dezelfde bussen vervoeren als zij in dienst van Klomp deden. “Maar in tegenstelling tot wat hen beloofd was, hebben ze een nul-uren contract gekregen, met een proeftijd van twee maanden, dat afloopt in juli na het schoolseizoen. FNV Taxi wil voorkomen dat de werknemers in de zomer alsnog op straat komen te staan en zich moeten melden bij het UWV.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Chauffeurs leerlingenvervoer protesteren in Schagen”

Henk Mullem|23.06.16|15:17

Te schandalig voor woorden WDK ten voeten uit het gaat wederom weer om de knikkers en niet om bet personeel zonder wie er geen knikkers zijn.