Connexxion, rolstoelbus, Tribus, Mercedes-Benz Sprinter, taxi

Kort geding tegen Connexxion door chauffeurs Waterweg

De chauffeurs die momenteel het wmo-vervoer van Regiotaxi Waterweg verzorgen, spannen een kort geding aan tegen Connexxion Taxi Services. Dat bedrijf neemt per 1 augustus Regiotaxi Waterweg voor zijn rekening en dan zou een groot deel van de huidige 62 chauffeurs zijn baan kwijt zijn. Zij vinden hun huidige werkgever Bios aan hun zijde.

Begin deze maand maakte uitvoeringsinstantie ROG Plus bekend dat Connexxion vanaf 1 augustus het wmo-vervoer in Schiedam, Vlaardingen en Maasluis voor zijn rekening gaat nemen. De laatste jaren werd dat door Bios gedaan. Deze vervoerder steunt zijn werknemers in de stappen die zij ondernemen tegen Connexxion, zo meldt de Telegraaf.

Intimidatie

Bios stelt dat Connexxion Regiotaxi Waterweg per 1 augustus geheel en ongewijzigd van Bios overneemt. Daarom zou er sprake zijn van overgang van onderneming, wat Connexxion verplicht de werknemers in dienst te nemen. Dan is er nog de CAO voor de taxibranche, die bepaalt dat in zo’n geval aan 75 procent van de medewerkers een baanaanbod moet worden gedaan. Aan die verplichting stelt Connexxion ook te voldoen, maar dat is volgens het bedrijf wat anders dan een verplichting om iedereen die nu voor Regiotaxi Waterweg rijdt ook aan te nemen.

Volgens Bios is slechts een enkele medewerker tot nu toe uitgenodigd voor een gesprek bij Connexxion. En daarbij zouden zij op intimiderende en discriminerende wijze onder druk worden gezet om afstand te doen van hun recht op baanbehoud. Een bevestiging van arbeidsovereenkomst met de nieuwe werkgever is nog door geen enkele chauffeur ontvangen. Omdat Connexxion zich volgens de chauffeurs en hun huidige werkgever onrechtmatig opstelt moet de juiste handelswijze dan maar via de rechtbank worden afgedwongen. Het kort geding dient op vrijdag 1 juli om 14.00 uur bij de rechtbank in Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Kort geding tegen Connexxion door chauffeurs Waterweg”

Mon Latchman|01.07.16|10:07

XXN wilt overal monopolie ophebben en kan soms over lijken gaan!!

Kort geding tegen Connexxion door chauffeurs Waterweg | TaxiPro
Connexxion, rolstoelbus, Tribus, Mercedes-Benz Sprinter, taxi

Kort geding tegen Connexxion door chauffeurs Waterweg

De chauffeurs die momenteel het wmo-vervoer van Regiotaxi Waterweg verzorgen, spannen een kort geding aan tegen Connexxion Taxi Services. Dat bedrijf neemt per 1 augustus Regiotaxi Waterweg voor zijn rekening en dan zou een groot deel van de huidige 62 chauffeurs zijn baan kwijt zijn. Zij vinden hun huidige werkgever Bios aan hun zijde.

Begin deze maand maakte uitvoeringsinstantie ROG Plus bekend dat Connexxion vanaf 1 augustus het wmo-vervoer in Schiedam, Vlaardingen en Maasluis voor zijn rekening gaat nemen. De laatste jaren werd dat door Bios gedaan. Deze vervoerder steunt zijn werknemers in de stappen die zij ondernemen tegen Connexxion, zo meldt de Telegraaf.

Intimidatie

Bios stelt dat Connexxion Regiotaxi Waterweg per 1 augustus geheel en ongewijzigd van Bios overneemt. Daarom zou er sprake zijn van overgang van onderneming, wat Connexxion verplicht de werknemers in dienst te nemen. Dan is er nog de CAO voor de taxibranche, die bepaalt dat in zo’n geval aan 75 procent van de medewerkers een baanaanbod moet worden gedaan. Aan die verplichting stelt Connexxion ook te voldoen, maar dat is volgens het bedrijf wat anders dan een verplichting om iedereen die nu voor Regiotaxi Waterweg rijdt ook aan te nemen.

Volgens Bios is slechts een enkele medewerker tot nu toe uitgenodigd voor een gesprek bij Connexxion. En daarbij zouden zij op intimiderende en discriminerende wijze onder druk worden gezet om afstand te doen van hun recht op baanbehoud. Een bevestiging van arbeidsovereenkomst met de nieuwe werkgever is nog door geen enkele chauffeur ontvangen. Omdat Connexxion zich volgens de chauffeurs en hun huidige werkgever onrechtmatig opstelt moet de juiste handelswijze dan maar via de rechtbank worden afgedwongen. Het kort geding dient op vrijdag 1 juli om 14.00 uur bij de rechtbank in Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Kort geding tegen Connexxion door chauffeurs Waterweg”

Mon Latchman|01.07.16|10:07

XXN wilt overal monopolie ophebben en kan soms over lijken gaan!!