leerlingenvervoer, taxi, schoolvervoer

Leerlingenvervoer Drimmelen naar Dutax en PZN

Het leerlingenvervoer in de gemeente Drimmelen is met ingang van schooljaar 2016-2017 gegund aan Dutax Reizen uit Hooge Zwaluwe en Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) uit Tilburg. De overeenkomsten zijn voor de duur van drie jaar gesloten en kunnen nog tweemaal met een jaar worden verlengd.

De opdrachten betreffen het vervoer van circa 152 leerlingen uit de gemeente Drimmelen – dit aantal is middels een peiling op 7 januari van dit jaar vastgesteld. Het grootste perceel betreft ruim negentig leerlingen die moeten worden vervoerd naar locaties in Breda en Rijsbergen. Dit perceel is gegund aan Dutax, net als perceel 3: het vervoer van zo’n vijftien leerlingen naar scholen in Klundert en Rotterdam. Het vervoer voor perceel 2, met uitstapplaatsen in Vught en Oosterhout, komt in handen van PZN. Daarbij gaat het om ruim veertig leerlingen. Van de totale groep maken op dit moment zes rolstoelgebruikers uit.

Vervoerders investeren

De vervoerscontracten zijn gegund op basis van laagste prijs.  Ze gaan op 1 augustus aanstaande in en verlopen  op 31 juli 2019. Dan hoeft het dus nog geen einde verhaal te zijn, want de gemeente Drimmelen kan de raamovereenkomsten twee keer met één jaar verlengen, in ongewijzigde vorm en onder gelijkblijvende omstandigheden.

Omdat de looptijd van de contracten in potentie de vier jaar kan gaan overschrijden, heeft de gemeente Drimmelen een toelichting gegeven op deze keuze. Belangrijke afweging is dat de doelgroep een kwetsbare is. Bij veel veranderingen in korte tijd zijn zij niet gebaat. Tegelijk krijgen de vervoerders met dermate grote investeringen en afschrijvingen te maken dat een raamovereenkomst voor de duur van één of twee jaar niet proportioneel zou zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Drimmelen naar Dutax en PZN | TaxiPro
leerlingenvervoer, taxi, schoolvervoer

Leerlingenvervoer Drimmelen naar Dutax en PZN

Het leerlingenvervoer in de gemeente Drimmelen is met ingang van schooljaar 2016-2017 gegund aan Dutax Reizen uit Hooge Zwaluwe en Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN) uit Tilburg. De overeenkomsten zijn voor de duur van drie jaar gesloten en kunnen nog tweemaal met een jaar worden verlengd.

De opdrachten betreffen het vervoer van circa 152 leerlingen uit de gemeente Drimmelen – dit aantal is middels een peiling op 7 januari van dit jaar vastgesteld. Het grootste perceel betreft ruim negentig leerlingen die moeten worden vervoerd naar locaties in Breda en Rijsbergen. Dit perceel is gegund aan Dutax, net als perceel 3: het vervoer van zo’n vijftien leerlingen naar scholen in Klundert en Rotterdam. Het vervoer voor perceel 2, met uitstapplaatsen in Vught en Oosterhout, komt in handen van PZN. Daarbij gaat het om ruim veertig leerlingen. Van de totale groep maken op dit moment zes rolstoelgebruikers uit.

Vervoerders investeren

De vervoerscontracten zijn gegund op basis van laagste prijs.  Ze gaan op 1 augustus aanstaande in en verlopen  op 31 juli 2019. Dan hoeft het dus nog geen einde verhaal te zijn, want de gemeente Drimmelen kan de raamovereenkomsten twee keer met één jaar verlengen, in ongewijzigde vorm en onder gelijkblijvende omstandigheden.

Omdat de looptijd van de contracten in potentie de vier jaar kan gaan overschrijden, heeft de gemeente Drimmelen een toelichting gegeven op deze keuze. Belangrijke afweging is dat de doelgroep een kwetsbare is. Bij veel veranderingen in korte tijd zijn zij niet gebaat. Tegelijk krijgen de vervoerders met dermate grote investeringen en afschrijvingen te maken dat een raamovereenkomst voor de duur van één of twee jaar niet proportioneel zou zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.