wmo, taxi, gemeente, OV-Taxi

Nieuwe aanbesteding doelgroepenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

Er komt een nieuwe aanbesteding voor het doelgroepenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen. Het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen heeft besloten de huidige aanbestedingsprocedure voor wmo- en ander doelgroepenvervoer stop te zetten vanwege de gerechtelijke procedures die ertegen zijn aangespannen.

Dat meldt de gemeente Terneuzen. Taxi de Zwart, Taxi Grenszicht en Taxi Segers waren het niet eens met de in de aanbesteding gehanteerde beoordelingsmethodiek. Zijn spanden met succes kort geding aan. Daarin werd bepaald dat alle inschrijvingen door een nieuwe commissie opnieuw moesten worden beoordeeld. De voorlopige gunning aan Taxi de Vlieger uit Zierikzee werd dan ook niet in een permanente gunning omgezet. Nu is deze voorlopige gunning helemaal ingetrokken en start de aanbesteding opnieuw.

Nieuw contract

Zolang er geen andere vervoerder is aangewezen zal het doelgroepenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen op de huidige voet worden voortgezet. Vooralsnog verandert er voor de reizigers die gebruik maken van de wmo-taxi dus niets. Het streven is om per 1 maart 2017 een nieuw contract af te sluiten. De aanbesteding geldt voor het wmo-vervoer, de haltetaxi en het vervoer jeugd-GGZ in Zeeuws-Vlaanderen.

Lees ook: Beoordeling inschrijvers Zeeuws doelgroepenvervoer moet opnieuw

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

1 reactie op “Nieuwe aanbesteding doelgroepenvervoer Zeeuws-Vlaanderen”

Veronica Van Heeswijk|30.06.16|14:23

Ben benieuwd wat Walcheren gaat doen. Daar heeft het hof in kort geding ook eenzelfde motiveringsgebrek geconstateerd (kennelijk verplichte ervaring met of liefde voor de GVC) maar omdat de gemeenten het contract al in hadden laten gaan wilde de kort geding rechter niet inbreken op het contract.