wmo, taxi, gemeente, OV-Taxi

Nieuwe aanbesteding doelgroepenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

Er komt een nieuwe aanbesteding voor het doelgroepenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen. Het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen heeft besloten de huidige aanbestedingsprocedure voor wmo- en ander doelgroepenvervoer stop te zetten vanwege de gerechtelijke procedures die ertegen zijn aangespannen.

Dat meldt de gemeente Terneuzen. Taxi de Zwart, Taxi Grenszicht en Taxi Segers waren het niet eens met de in de aanbesteding gehanteerde beoordelingsmethodiek. Zijn spanden met succes kort geding aan. Daarin werd bepaald dat alle inschrijvingen door een nieuwe commissie opnieuw moesten worden beoordeeld. De voorlopige gunning aan Taxi de Vlieger uit Zierikzee werd dan ook niet in een permanente gunning omgezet. Nu is deze voorlopige gunning helemaal ingetrokken en start de aanbesteding opnieuw.

Nieuw contract

Zolang er geen andere vervoerder is aangewezen zal het doelgroepenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen op de huidige voet worden voortgezet. Vooralsnog verandert er voor de reizigers die gebruik maken van de wmo-taxi dus niets. Het streven is om per 1 maart 2017 een nieuw contract af te sluiten. De aanbesteding geldt voor het wmo-vervoer, de haltetaxi en het vervoer jeugd-GGZ in Zeeuws-Vlaanderen.

Lees ook: Beoordeling inschrijvers Zeeuws doelgroepenvervoer moet opnieuw

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Nieuwe aanbesteding doelgroepenvervoer Zeeuws-Vlaanderen”

Veronica Van Heeswijk|30.06.16|14:23

Ben benieuwd wat Walcheren gaat doen. Daar heeft het hof in kort geding ook eenzelfde motiveringsgebrek geconstateerd (kennelijk verplichte ervaring met of liefde voor de GVC) maar omdat de gemeenten het contract al in hadden laten gaan wilde de kort geding rechter niet inbreken op het contract.

Nieuwe aanbesteding doelgroepenvervoer Zeeuws-Vlaanderen | TaxiPro