Connexxion, taxi, taxibus, buurtbus, Tribus

Twee percelen Amsterdams leerlingenvervoer naar Connexxion

Connexxion Taxi Services mag vanaf 1 augustus aanstaande het vervoer van leerlingen binnen Amsterdam Zuidoost en naar bestemmingen buiten de stad gaan verzorgen. Door deze twee kavels apart aan te besteden sluiten de contracttermijnen weer aan op de andere Amsterdamse percelen.

In totaal is het leerlingenvervoer in Amsterdam over acht percelen verdeeld. In 2011 is het vervoer voor al deze percelen aanbesteed. De contracten werden destijds afgesloten voor de periode van 1 augustus 2011 tot en met 31 juli 2015. Daarbij was voorzien in een verlenging van de contracten met maximaal drie keer een jaar.

De huidige aanbesteding betreft dus alleen de kavel 6 en 7, voor respectievelijk Amsterdam Zuidoost en leerlingenvervoer naar bestemmingen buiten de hoofdstad. De gunning aan Connexxion Taxi Services is voor de periode van één jaar, van 1 augustus 2016 tot en met 31 juli 2017. Daarna is er de mogelijkheid om de contracten met nog eens een jaar te verlengen. Daarmee hebben alle percelen nu weer dezelfde contracttermijnen, want de overige kavels zijn aanbesteed tot en met 31 juli 2018.

Dertien scholen

Kavel 6, Amsterdam Zuidoost, heeft betrekking op 170 leerlingen. Het vervoer naar bestemmingen buiten de hoofdstad is nodig voor 63 leerlingen. Met het vervoer van deze laatste groep zijn dertien scholen in tien verschillende gemeenten gemoeid. De leerlingenaantallen zijn indicaties op basis van de huidige situatie; bij aanvang van het nieuwe schooljaar zullen die aantallen mogelijk veranderd zijn.

De gemeente was voornemens om voor de kavels 6 en 7 met maximaal twee opdrachtnemers in zee te gaan; uiteindelijk zijn beide percelen dus aan Connexxion gegund. Bij de economisch meest voordelige inschrijving werd de kwaliteit van de uitvoering voor 60 procent meegewogen en de prijs voor 40 procent.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.