BIOS

BIOS-groep staat stil bij tien miljoen ritten

Vervoerder BIOS-groep voerde onlangs de tien miljoenste rit in de eigen historie uit. Deze reis werd gemaakt door twee bewoners van Odion uit Zaandam. Zij werden op woensdag uitgebreid in het zonnetje gezet.

De BIOS-groep is een landelijk opererende onderneming die onder meer leerlingenvervoer, wmo-vervoer, dagbestedingsvervoer en directievervoer verzorgt. Sinds juni 2013 neemt het bedrijf ook het wmo-vervoer in de gemeenten Oostzaan, Wormerland en Zaanstad voor zijn rekening. Met het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) Zaanstreek zijn op jaarbasis zo’n 100.000 ritten gemoeid. En zonder dat de reizigers zich daar van bewust waren, maakten enkele van hen recent de tien miljoenste rit in de geschiedenis van de BIOS-groep.

Dagje uit

De twee zijn bewoners van De Veldvlieger, een locatie van Odion aan de rand van Zaandam. Hier wonen veertien mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, of met niet aangeboren hersenletsel. Zij krijgen ondersteuning op afspraak en afroep, bijvoorbeeld bij lichamelijke verzorging of het doen van boodschappen.

De twee bewoners van deze locatie maakten dus op 19 april zonder het te weten de tien miljoenste rit in het bestaan van de BIOS-groep. Het bedrijf vond dat een te mooie mijlpaal om er niets mee te doen. Daarom werd op woensdag aan alle bewoners van de Veldvlieger en een aantal van hun buren een geheel verzorgd dagje uit aangeboden naar Artis in Amsterdam. De prijs werd uitgereikt door zorgwethouder Jeroen Olthof van de gemeente Zaanstad.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.