Connexxion, taxibus

Connexxion wint diverse aanbestedingen leerlingenvervoer

Connexxion is recent bij verschillende aanbestedingen voor leerlingenvervoer als meest geschikte vervoerder uit de bus gekomen. In de gemeente Voerendaal is het werk voor één jaar gegund maar dat kan nog oplopen als er opties worden gelicht. In onder meer de gemeenten Gorinchem en Molenwaard werd één van de twee percelen aan Connexxion gegund.

De opdracht van de gemeente Voerendaal bestaat uit het met ingang van 1 augustus 2016 vervoeren van leerlingen, zowel individueel als collectief, van en naar scholen, stageplaatsen of opvoedkundige centra. Daarbij gaat het om een groep van 30 tot 35 scholieren. In de aanbesteding woog de kwaliteit van de chauffeurs/begeleiders voor 20 procent mee. Hiervoor moesten de inschrijvers een plan indienen waaruit naar voren kwam hoe de vervoerder voor de inzet van de juiste chauffeurs en begeleiders wordt geregeld. De inschrijvingen werden voor de overige 80 procent op prijs beoordeeld.

Uitvoering en regie

Na beoordeling van alle gestelde criteria kwam Connexxion Taxi Services als meest geschikte vervoerder naar voren. In totaal deden er drie inschrijvers mee. Het bedrijf mag de groep van 30 tot 35 leerlingen uit de gemeente Voerendaal tot en met 31 juli 2017 gaan vervoeren. Nadien kan de opdracht nog maximaal vier keer met één jaar worden verlengd. Die optie moet dan wel zes maanden voor de reguliere looptijd worden gelicht, anders houdt het contract van rechtswege op te bestaan.

Connexxion kwam tevens als beste inschrijver tevoorschijn uit de aanbesteding voor één van de percelen van het leerlingenvervoer in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Zederik. Het werk werd voor 70 procent gegund op prijs en voor 30 procent op kwalitatieve criteria – waarvan 10 procent implementatieplan en 20 procent uitvoeringsplan. Het tweede perceel is aan Dutax uit Hooge Zwaluwe gegund.

Combineren

De opdracht betreft zowel de uitvoering van het leerlingenvervoer als de regie van het geheel. Daarbij moet zoveel mogelijk worden gecombineerd. Het staat Connexxion en Dutax vrij om het leerlingenvervoer in deze gemeenten te combineren met het vervoer van scholieren voor andere opdrachtgevers, mits dit de efficiency ten goede komt. De gegunde opdracht geldt voor een jaar en kan nadien nog met een jaar worden verlengd.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.