rechtbank

Faillissement bij onderdeel van Brabantse vervoerder Dutax

Vervoersbedrijf Dutax Reizen is gedeeltelijk failliet verklaard. Het gaat hierbij om het bedrijfsonderdeel J.D. Den Dunnen bv, dat verantwoordelijk was voor het vervoer van leerlingen in het bijzonder onderwijs in zes Brabantse en Zeeuwse gemeenten. Curator Ernst Butterman en de betrokken overheden bekijken nu de mogelijkheden voor een noodplan, zodat de leerlingen gewoon kunnen worden vervoerd als het schooljaar komende week van start gaat in deze regio.

Het vorige week uitgesproken faillissement betreft het leerlingenvervoer in de gemeenten Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Baarle-Nassau, Tholen en Alphen/Chaam en is door Den Dunnen zelf aangevraagd. De banen van 250 medewerkers staan hierdoor op de tocht. In de meeste gevallen gaat het om deeltijders.

Oorzaak

Wat de precieze oorzaak van het faillissement is, is nog niet duidelijk. Butterman zegt vooral bezig te zijn met zoeken naar een oplossing voor de gerezen vervoersproblemen. Wel geeft hij in dagblad BN/De Stem aan dat verhoogde personeelskosten en dunne marges in de taxibranche een duit in het zakje hebben gedaan.

Wat betreft het vervoer van de leerlingen is de curator hoopvol dat er een oplossing mogelijk is. Hij overlegt momenteel met de betrokken gemeentebesturen, de bank en Den Dunnen. “Welk bedrijf heeft ineens zoveel mensen en wagens beschikbaar”, licht Butterman toe.

Dutax

Dutax is een vervoerder uit de Brabantse plaats Hooge Zwaluwe en bestaat uit veertien aparte onderdelen. Het voortbestaan van Dutax in zijn geheel is niet in gevaar. Het bedrijf verzorgt al jaren vervoerstaken in de regio Brabant en greep eerder dit jaar naast het leerlingenvervoer in de gemeenten Etten-Leur en Zundert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Faillissement bij onderdeel van Brabantse vervoerder Dutax | TaxiPro
rechtbank

Faillissement bij onderdeel van Brabantse vervoerder Dutax

Vervoersbedrijf Dutax Reizen is gedeeltelijk failliet verklaard. Het gaat hierbij om het bedrijfsonderdeel J.D. Den Dunnen bv, dat verantwoordelijk was voor het vervoer van leerlingen in het bijzonder onderwijs in zes Brabantse en Zeeuwse gemeenten. Curator Ernst Butterman en de betrokken overheden bekijken nu de mogelijkheden voor een noodplan, zodat de leerlingen gewoon kunnen worden vervoerd als het schooljaar komende week van start gaat in deze regio.

Het vorige week uitgesproken faillissement betreft het leerlingenvervoer in de gemeenten Moerdijk, Rucphen, Steenbergen, Baarle-Nassau, Tholen en Alphen/Chaam en is door Den Dunnen zelf aangevraagd. De banen van 250 medewerkers staan hierdoor op de tocht. In de meeste gevallen gaat het om deeltijders.

Oorzaak

Wat de precieze oorzaak van het faillissement is, is nog niet duidelijk. Butterman zegt vooral bezig te zijn met zoeken naar een oplossing voor de gerezen vervoersproblemen. Wel geeft hij in dagblad BN/De Stem aan dat verhoogde personeelskosten en dunne marges in de taxibranche een duit in het zakje hebben gedaan.

Wat betreft het vervoer van de leerlingen is de curator hoopvol dat er een oplossing mogelijk is. Hij overlegt momenteel met de betrokken gemeentebesturen, de bank en Den Dunnen. “Welk bedrijf heeft ineens zoveel mensen en wagens beschikbaar”, licht Butterman toe.

Dutax

Dutax is een vervoerder uit de Brabantse plaats Hooge Zwaluwe en bestaat uit veertien aparte onderdelen. Het voortbestaan van Dutax in zijn geheel is niet in gevaar. Het bedrijf verzorgt al jaren vervoerstaken in de regio Brabant en greep eerder dit jaar naast het leerlingenvervoer in de gemeenten Etten-Leur en Zundert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.