taxibord, taxi, daklicht

Taxibedrijven Van der Veeken en De Groen nemen 
vervoer over van failliete Dutax-dochter

De taxibedrijven Van der Veeken en De Groen nemen het vervoer van leerlingen uit de gemeente Rucphen over van het failliet verklaarde bedrijf J.D. den Dunnen. Laatstgenoemde maakt weliswaar een doorstart, maar de Brabantse gemeente besloot desondanks om in zee te gaan met twee andere bedrijven uit de regio.

Vorige week werd Dutax-dochterbedrijf J.D. den Dunnen, op eigen initiatief, failliet verklaard door de rechtbank in Breda. Het was op dat moment verantwoordelijk voor leerlingenvervoer in zes Brabantse en Zeeuwse gemeenten. Eén daarvan was Rucphen, waar dertien leerlingen gebruikmaken van de vervoersdienst.

Zekerheid

Hoewel enkele dagen na het faillissement duidelijk werd dat sprake was van een doorstart, werd toch gekozen voor twee andere vervoerders. Volgens het gemeentebestuur werd die keuze gemaakt vanwege de zekerheid en continuïteit die beide bedrijven kunnen bieden, schrijft de Rucphense Bode.

J.D. den Dunnen is één van de veertien dochterbedrijven van Dutax uit de Brabantse plaats Hooge Zwaluwe. Het voortbestaan van het moederbedrijf is door het faillissement van de dochter niet in gevaar.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.