Juijn Molenhopper

CVV-vervoer Molenhopper gegund aan Juijn

In de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is het collectief vraagafhankelijk vervoer onder de vlag van Molenhopper gegund aan Vervoersbedrijf Juijn uit Rossum. Juijn kwam overtuigend als winnaar uit het aanbestedingstraject naar voren.

Onder andere door innovatief met de opdrachtgever mee te denken, hoog in te zetten op scores van stiptheid en omrijden en deze ook feilloos controleerbaar te maken voor de opdrachtgever, is de opdracht uiteindelijk aan Juijn gegund.

Activiteiten uitbouwen

Volgens directeur Arjen Juijn is deze opdracht een uitstekende aanvulling op het huidige werkpakket van het vervoersbedrijf. “Door het winnen van deze opdracht kunnen wij onze activiteiten in het midden van Nederland versterken en verder uitbouwen. Wat betreft maatwerk taxivervoer zijn wij nu actief in de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.”

De aansturing van het vervoerssysteem is niet ondergebracht bij een regiecentrale, zoals elders in het land wel steeds vaker wordt gedaan. “Wij zijn blij dat de opdrachtgever er voor heeft gekozen om de ritintake en feitelijke aansturing van het vervoer over te laten aan ons als expert.” aldus Juijn. “De kracht van ons bedrijf ligt nu eenmaal in het efficiënt bezetten en benutten van voertuigcapaciteit. Onze eigen regiecentrale in Zaltbommel wordt verder uitgebreid voor de intake en aansturing van de verwachte 120.000 vervoersbewegingen per jaar.”

Twee keer verlengen

De AV-regio heeft namens de vijf deelnemende gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik voor minimaal twee jaar het vervoer ingekocht, waarna dit nog twee keer met een jaar kan worden verlengd. Op 16 vrijdag december 2016 gaat het vervoer van de huidige uitvoerder DVG over naar Juijn.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.