Omnibuzz bord

Limburgs doelgroepenvervoer aan acht bedrijven gegund

32 Limburgse gemeenten hebben het doelgroepenvervoer in de provincie voor een periode van twee jaar gegund aan acht bedrijven. Vanaf 11 december voeren zij het Omnibuzz-vervoer uit.

De 32 Limburgse gemeenten besteedden de uitvoering van hun doelgroepenvervoer gezamenlijk aan. Met een raamovereenkomst voor een betrekkelijk korte periode wil men de overgang naar een regiemodel soepel laten verlopen. De overeenkomsten kunnen na twee jaar maximaal vier keer met drie maanden worden verlengd.

Wmo-vervoer

De samenwerking, waar alleen de gemeenten Mook en Middelaar niet aan deelnemen, loopt via het platform Omnibuzz. De Limburgse Mobiliteitscentrale moet vanaf 11 december 2016 het contractbeheer, de tactische regie, de ritaanname en planning van het wmo-vervoer doen. De huidige concessie, waarin het wmo-vervoer onder de naam Regiotaxi wordt uitgevoerd, loopt een dag eerder af. Per 11 december hoort de naam Regiotaxi in de 32 gemeenten tot het verleden. De overige vormen van vervoer worden later aan het nieuwe systeem toegevoegd.

De gemeenten wilden eigenlijk voor elk perceel één vervoerder aanstellen. Dat is net niet helemaal gelukt, want Taxi-, Touringcar- en Autoverhuurbedrijf Jac de Leeuw mag zowel de regio Venlo als de regio Weert voor zijn rekening gaan nemen. Schreurs won het perceel Roermond, Taxi Nelissen de regio Maastricht en voor Heuvelland/Valkenburg/Gulpen is Taxi van Loo als vervoerder aangewezen. Munckhof neemt de Westelijke Mijnstreek op zich en Taxi Van Dijk de regio Venray. In Panningen/Sevenum is de klus aan Taxi Arns gegund, en in de regio Parkstad aan Taxiservice Zuid Limburg.

Milieu en duurzaamheid

De omvang van de percelen is bepaald aan de hand van de samenhang in vervoersstromen in elk gebied. Het bieden van voldoende kansen voor het regionale MKB was één van de uitgangspunten van de procedure. Onderdelen waarop is gelet bij de gunning zijn onder andere milieu, duurzaamheid en de manier waarop de bedrijven hun diensten willen gaan uitvoeren. In totaal hebben elf bedrijven een inschrijving gedaan, waarvan er dus acht aan het werk mogen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.