Munckhof leerlingenvervoer

Munckhof breidt uit na winnen reeks aanbestedingen

Bron: Munckhof

Vervoerder Munckhof is de afgelopen tijd uit diverse grote aanbestedingen als winnaar tevoorschijn gekomen. Dat brengt onder meer met zich mee dat het bedrijf flink wat extra voertuigen en chauffeurs nodig heeft om het werk in te vullen. En na een lastige start loopt het leerlingenvervoer in de gemeenten Zuidplas en Bodegraven-Reeuwijk inmiddels ook naar behoren, stelt het bedrijf.

Verspreid over het land zijn meer dan 200 voertuigen en circa 300 chauffeurs nodig om de opdrachten uit te voeren. Munckhof is op dit moment met een grootschalige operatie bezig om de diverse opdrachten te implementeren.

Het bedrijf wordt verantwoordelijk voor het taxivervoer in diverse regio’s. Jos Poortinga, directeur taxi bij Munckhof, licht toe: “We worden onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van het taxivervoer in de regio Noord-Veluwe (Putten, Nunspeet en omgeving), Noord-Holland (Hoofddorp, Beverwijk en omgeving) en de Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen). Dit betekent een groei van diverse Munckhof-vestigingen in het land.”

Vervoerspartners

Naast de eigen uitvoering wordt ook samengewerkt met vervoerspartners in de regio. “Een groot deel van het vervoer wordt door chauffeurs en voertuigen van Munckhof uitgevoerd. We zullen echter ook, en dan met name voor de opdracht in Sittard-Geleen, samenwerken met vervoerspartners in die regio”, aldus Poortinga.

Deze week werd ook bekend dat Munckhof in gebreke is gesteld door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Na een moeizame start met een deel van het leerlingenvervoer in deze gemeente en in de gemeente Zuidplas zou de vervoerder zijn zaken nog altijd niet op orde hebben. Munckhof stelt echter dat dit inmiddels wel degelijk het geval is, en dat het in gebreke stellen daarom als een verrassing kwam.

In gebreke gesteld

“We hebben met deze concessie een lastige start beleefd”, erkent het bedrijf, “vooral omdat we onvolledige leerlingenlijsten hadden gekregen. Dat heeft ons behoorlijk gehinderd. De gemeente Zuidplas heeft ons daarop al heel snel in gebreke gesteld. We zijn daar mee aan de slag gegaan en inmiddels loopt het leerlingenvervoer in beide gemeenten prima.”

Het in gebreke stellen van Munckhof door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk komt juist wat aan de late kant, vindt het bedrijf. “Op de Ă©Ă©n of andere manier is dat nu in het nieuws gekomen, wellicht doordat het aan de orde is gekomen in de gemeenteraad. Maar het vervoer verloopt inmiddels dus goed.”

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.