Congres 2016

Programma Nationaal Congres Contractvervoer 2017 is compleet

Met de toevoeging van een sessie over de stap naar zero emissie in doelgroepenvervoer is het volledige programma van het Nationaal Congres Contractvervoer 2017 bekend. Op 12 oktober wordt met maar liefst acht parallel-sessies gezorgd voor nog meer verdieping en discussie over het doelgroepenvervoer in Nederland. Deelnemers die zich nu al aanmelden voor het evenement in Expo Houten profiteren van een flinke vroegboekkorting.

De presentatie die als laatste aan het programma is toegevoegd, betreft het plenaire deel waarmee het congres begint. Bouwe de Boer zal als energiecoördinator van de gemeente Leeuwarden vertellen hoe de overgang naar uitstootvrij taxivervoer kan worden gerealiseerd. Daar is doorgaans nog weinig ambitie in, en misschien ook wel enige angst voor, onder meer voor de vermeende hogere kosten. De Boer zal onder meer betogen dat aanbestedende diensten op het gebied van duurzaamheid in beweging moeten komen om taxibedrijven mee te krijgen.

Modelbestek doelgroepenvervoer

De Boer verzorgt het tweede deel van de inleidende plenaire sessie. Hij wordt voorafgegaan door Bertho Eckhardt, de voorzitter van Koninklijk Nederlands Vervoer. Deze branchevereniging heeft afgelopen jaar samen met andere partijen twee zaken gelanceerd: het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit en het modelbestek voor doelgroepenvervoer. Beide initiatieven moeten helpen een einde te maken aan de neerwaartse prijsspiraal in vervoersaanbestedingen.

Na dit plenaire deel en een koffiepauze gaan de deelnemers aan de slag met parallelle verdiepings-sessies. Zij kunnen per blok kiezen uit vier sessies. In het eerste blok zijn dat de concurrentiegerichte dialoog in Rotterdam, de integratie van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer door de rijksoverheid, de keuze uit zeven wmo-vervoerders in Heerenveen en de publiekrechtelijke regiecentrale van het Limburgse Omnibuzz.

Conclusies en aanbevelingen

Na de lunch vindt het tweede blok van vier gelijktijdige presentaties plaats. De deelnemers kunnen dan kiezen uit de volgende onderwerpen: het verbeteren van het doelgroepenvervoer in Amsterdam, een juridische update over taxi-aanbestedingen, doelgroepenvervoer op maat in twaalf Twentse gemeenten en de oprichting en mogelijkheden van mobiliteitsplatform Stroomlijn. Vervolgens word er weer plenair afgesloten met de conclusies en aanbevelingen van alle sessies.

Het complete programma is uiteraard op de congressite na te lezen. Ook kunt u zich nu al inschrijven voor deelname aan het Nationaal Congres Contractvervoer, op donderdag 12 oktober 2017 in Expo Houten. Daarbij geldt nu nog een vroegboekkorting van 50 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.